HomeEducacióLa URV ofereix 59 graus que preparen els estudiants per accedir al...

La URV ofereix 59 graus que preparen els estudiants per accedir al mercat de treball i a la carrera acadèmica

La URV ofereix per al proper curs 59 graus i dobles graus que obren les portes a l’adquisició de les competències necessàries per accedir al mercat laboral o plantejar-se una carrera acadèmica. Destaquen com a novetats els nous plans d’estudis del Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans i el Doble grau en Dret i Relacions Laborals i Recursos Humans, que s’ofereix amb formació dual; l’ampliació de places en la menció de formació dual del grau en Química, i la continuïtat i consolidació del Grau en Enginyeria Matemàtica i Física.

Tant el Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans com el Doble grau en Dret i Relacions Laborals i Recursos Humans tenen un pla d’estudis renovat que dona resposta al canvi de perfil dels últims anys i s’adapta a les funcions que els graduats assumeixen al món laboral. Per això els futurs graduats tindran una formació més intensiva i especialitzada en Recursos Humans i també més aplicada i pràctica, amb assignatures enfocades a la resolució de casos. De fet, a banda dels 9 crèdits obligatoris de pràctiques externes, s’inclouen 12 crèdits de pràctiques externes relacionades amb les tres mencions d’especialització del grau: en Assessorament Jurídic i Laboral, en Gestió de Persones, i en Intermediació Laboral. També hi haurà la possibilitat de cursar aquest grau en format dual.

Amb aquests estudis, els alumnes aprendran a aplicar els coneixements sobre gestió i direcció de recursos humans en empreses, analitzar i sistematitzar el funcionament del mercat, negociar i resoldre conflictes en les relacions laborals i problemes de gestió de la prevenció de riscos laborals. Els estudiants que cursin el doble grau combinaran aquests coneixements amb una formació jurídica i empresarial sòlida per ocupar llocs de treball que requereixin una formació interdisciplinària.

Classe del grau en Relacions Laborals i Recursos Humans.

El Grau en Química també ofereix formació dual des d’aquest curs 2021-22 i el proper curs s’ampliarà el nombre de places disponibles. Els estudiants tenen més de 1.000 hores d’aprenentatge pràctic a les empreses participants, que afavoreixen l’adequació de les competències i habilitats dels estudiants de Química amb les que requereix el mercat de treball i l’ocupabilitat dels titulats en llocs més ben retribuïts. La formació pràctica es completa amb una assignatura teòrica que imparteixen els mateixos professionals de les empreses amb continguts necessaris per a l’adaptació a la indústria química, com ara la comunicació empresarial, la logística, la sostenibilitat i la prevenció de riscos laborals, entre d’altres. I a més a més, fan el treball de fi de grau a l’empresa.

El curs 2022-23 serà el segon curs que s’ofereix el Grau en Enginyeria Matemàtica i Física, que és únic a l’Estat i compta amb professorat d’elevat reconeixement científic. La formació que proporciona combina el coneixement fonamental de la matemàtica i de la física i fa èmfasi en les matèries que aporten complementarietat entre les dues disciplines (matemàtica computacional, matemàtica aplicada, teoria de la probabilitat, física computacional), així com en l’aplicació a problemes del món real.

La URV compta amb un nombre important de professorat en l’àmbit de la Física i les Matemàtiques, integrat en xarxes internacionals, que en els darrers anys ha fet contribucions importants en àrees com la física quàntica molecular, la biofísica, la física de polímers, la mecànica de fluids, la fotònica, l’electrònica física, la física dels sistemes complexos, la matemàtica algorítmica i  computacional, la teoria de xarxes i grafs, els sistemes dinàmics, la criptografia i teoria de codis, la combinatòria enumerativa o l’aprenentatge estadístic.

Estudiants al campus Sescelades.

També s’ofereix per segon curs un doble grau compartit entre la URV i un centre adscrit: el Doble grau en Administració i Direcció d’Empreses i Màrqueting, que permet tenir l’expertesa transversal per dirigir i gestionar qualsevol tipus d’empresa a la vegada que l’estudiant s’especialitza en màrqueting. És el primer doble grau a Catalunya que s’ofereix conjuntament entre un centre públic, la URV, i un de privat, ESIC Business & Marketing School, amb places als campus de Reus i de Tortosa per als primers anys dels estudis i a Barcelona per als darrers cursos. Inclou crèdits de pràctiques externes amb el Treball de Fi de Grau associat.

Per últim, començarà el nou Grau en Direcció d’Empreses Digitals i Gestió d’Empreses en l’Àmbit Digital.

Conèixer la URV de primera mà al Saló de l’Ensenyament i a les Jornades de Portes Obertes

L’oferta completa dels 59 graus que s’ofereixen a la Universitat Rovira i Virgili es pot trobar al web urv.cat/graus. A més a més, els futurs estudiants poden informar-se de primera mà amb estudiants de la URV i orientadors de la Universitat a l’estand que la URV tindrà al Saló de l’Ensenyament, al recinte firal de Montjuïc (Barcelona), del 16 al 20 de març.

Un estudiant de la Universitat informa a l’estand de la URV al Saló de l’Ensenyament. FOTO: Andreu Puig / URV.

També podran visitar els campus universitaris i conèixer els plans d’estudis, oportunitats i serveis a les properes jornades de portes obertes: l’1 d’abril a la tarda i el 14 de maig al matí. Es pot consultar l’horari de cada centre al web de les Jornades de Portes Obertes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 26

Últimes notícies