HomeSense categoriaArrossaires ha de duplicar la producció d'arròs per als grans distribuïdors amb...

Arrossaires ha de duplicar la producció d’arròs per als grans distribuïdors amb la crisi del coronavirus

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) destaca que el sector continua treballant per garantir la provisió d’aliments a la població i assegura que, tant els centres de producció de les cooperatives com els agricultors i ramaders, mantenen una activitat “relativament normal” a l’inici de la cadena alimentària. En el cas de les cooperatives arrosseres, però, a la vegada que es prenen mesures de distanciament i higiene dins de les fàbriques, s’han hagut d’intensificar els torns de producció per a poder cobrir un increment de demanda espectacular que constata que l’arròs ha estat un dels productes considerats de primera necessitat de què la gent n’ha volgut fer provisió amb vista al confinament vigent.

Així, el president d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, Jordi Casanova, ha explicat al Setmanari L’EBRE que la demanda d’arròs dels grans distribuïdors s’ha duplicat i en alguns casos triplicat davant la crisi del coronavirus, amb la qual cosa preveu que la producció passarà d’un a dos milions de quilos en un mes només per a la gran distribució. Això suposa rendir “al 100% de les possibilitats” productives, atenent que també cal continuar abastant les grans companyies agroalimentàries (cas de Kellogg’s, etcètera), segons explica el responsable de la firma.

Des de divendres passat la cooperativa arrossera, propietària de Nomen Foods, ha dixat de prestar tots aquells serveis als socis que es poden ajornar per més endavant i ha centrat tots els esforços a garantir el subministrament d’arròs a estos clients, perquè la demanda d’arròs -d’arròs rodó convencional- s’ha disparat especialment als grans supermercats amb la crisi del Covid-19, a Catalunya i altres territoris de l’Estat espanyol. Esta demanda creixent d’arròs, davant la qual Casanova valora que la cooperativa ha tingut una gran capacitat de reacció tot i haver-ho de combinar amb mesures de prevenció de salut laboral a conseqüència de la pandèmia, constrasta amb l’aturada en sec que ha patit la demanda provinent del canal de l’hosteleria i la restauració, un sector pel qual Arrossaires, segons Casanova, “sempre ha apostat fort”, i que preocupa i molt de cara al futur immediat. “Amb l’hostaleria ens tocarà prendre mesures en un sentit invers i ajudar-los”, vaticina Casanova.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies