HomeOpinióPensament col·lectiu

Pensament col·lectiu

Albert Bosch catedràtic de microbiòloga de la Universitat de Barcelona i President de Virologia d’Espanya ha dit que, el coronavirus es propaga d’una manera molt eficient i creu que ho fa per estar molt ben adaptat, tant que és difícil de creure que acaba d’aparèixer perquè quan ho fa per primera vegada és poc eficient com la grip aviaria en canvi en aquest els casos greus són del 5%. Aquests comentaris fan més grans els que creuen que aquest virus és un producte de Biologia fet en laboratori i provat per veure la seva eficiència, però que és un producte fet per exèrcits en un nou context de guerra moderna que canvia els míssils per virus.

Estem en una situació difícil doncs el nivell de la pandèmia de coronavirus ja és pitjor a Europa que a la Xina, alguna cosa no es fa bé. Per primer com l’OMS reconeix que no és una grip convencional i que la taxa de mortalitat depèn de l’edat, la salut i el sexe. Les persones de més risc són les de 50 a 80 anys amb malalties cardiovasculars i homes, també assenyala que quan acaba la quarantena els pacients han d’estar 15 dies més controlats. Espanya tenen més de tres-cents morts i està en quart lloc de països amb més infectats mentre que a Catalunya amb Igualada com a punt principal del focus i tenim 1.400 infectats amb 18 morts. Al Baix Ebre hi tenim 14 infectats el dia d’avui i s’està treballant amb ells.

L’excepcionalitat és el moment de de cooperar i no de competir entre nosaltres doncs l’estat d’emergència hauria de fer treballar a totes les administracions cap a un objectiu en comú per afrontar aquest repte que es Sanitari, Social i econòmic. No podem permetre que ens passi com el 2008 i que aquesta crisi la paguin en exclusiva les classes populars, és l’hora de rectificar. Es tracta de fer un pla de xoc amb mesures socials, econòmiques i sanitàries, si es demana a la gent que es quedi a casa s’han de garantir els seus drets i benestar en punts com, garantir els subministraments bàsics, que cap treballador sigui acomiadat pel virus, que els que estiguin en quarantena hi estiguin remunerats, caldria una moratòria pels lloguers, hipoteques, remunerar als autònoms que hagin de tancar el negoci temporalment, deixar de pagar els rebuts d’aigua, llum i gas fins al control del virus. En definitiva cal actuar de manera col·lectiva si volem sortir d’aquesta pandèmia tan maligna, a més s’ha de treballar en un pla de contingència per les administracions locals que estan posant tots els mitjans que tenen contra el virus.

Per acabar, agrair al personal sanitari que està sotmès a una gran pressió amb problemes de disponibilitat de personal amb la preparació adequada i moltes vegades sense places hospitalàries per internar els infectats. L’única manera que ens queda per fer front aquesta pandèmia és el confinament per acabar les noves infeccions. Ara mateix la consciència de la població és molt més alta que al principi de la crisi però ens queda l’últim esforç per la neteja i abolició d’aquest virus maligne.

Joan Cunill
Joan Cunill
Tècnic en medi ambient
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 54

Últimes notícies