HomeCulturaArturo Gaya canta als poetes en la seua nova gira de concerts...

Arturo Gaya canta als poetes en la seua nova gira de concerts ‘Paraules urgents’

Arturo Gaya inicia aquesta setmana una nova gira de concerts on reivindica la necessitat de la poesia i posa música a versos d’escriptors d’avui i de sempre com Zoraida Burgos, Gerard Vergés, Enric Casasses, Salvador Espriu o Abú Bakr Al-turtussí. La proposta del músic tortosí, altrament conegut per donar vida al personatge de Quico el Célio, porta per títol ‘Paraules urgents’ i es presentarà aquesta setmana amb motiu del Dia Mundial de la Poesia a les biblioteques comarcals de les Terres de l’Ebre amb la intenció de recórrer els escenaris dels Països Catalans sense data de caducitat. Segons afirma, és moment d’escampar les veus dels poetes i portar-les a l’equipatge permanentment: “el món d’avui necessita una bona dosi de poesia perquè les persones puguin sobreviure en una societat on s’ha posat un preu molt alt a l’alegria, així com a la creació i pensament lliures”.

Gaya, que en la seua faceta com a cantautor sempre canta acompanyat per la guitarra de Sergi Trenzano, considera que la música és un vehicle a través del qual els versos viatgen a llocs i instants insospitats, i és per això que vol continuar camins iniciats per altres veus de la cançó com Ovidi Montllor o Ramon Muntaner: “jo he pogut arribar a grans poetes com Joan Salvat-Papasseit, Miquel Martí i Pol o Vicent Andrés Estellés, gràcies a trobadors com Ramon Muntaner, Rafael Subirachs, Ovidi Montllor… m’agrada continuar per aquest camí, perquè realment ens cal la poesia”.

Arturo Gaya, que va trepitjar per primera vegada l’escenari el 1977 amb el duet La Cucafera en els darrers anys del moviment de la Nova Cançó Catalana, va començar a musicar poemes just ara fa 10 anys amb motiu de la gravació del disc del centenari de Salvador Espriu, on Toni Xuclà (productor i comissari del projecte) li va proposar posar música a un dels poemes. Aquest fet el va motivar amb força i va donar pas al treball ‘Sense Pistola’ on ja fa musicar 17 poemes d’Enric Casasses, pertanyents al llibre ‘Bes Nagana’. En el seu darrer disc ‘Bonaire 12’ ja va incorporar versos d’altres 6 autors i en l’actualitat està treballant amb prop d’una vintena de poetes, tant clàssics com contemporanis. ‘Paraules urgents’ té un llarg camí al davant perquè el músic ebrenc no té cap intenció de posar terminis a aquesta gira.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies