HomePolíticaAscó aprova un pressupost de 17 milions d'euros per al 2022

Ascó aprova un pressupost de 17 milions d’euros per al 2022

En l’última sessió plenària, l’Ajuntament d’Ascó va aprovar el pressupost municipal per l’exercici 2022, sense cap vot en contra: els sis vots afirmatius de l’equip de govern i tres abstencions corresponents als grups municipals de l’oposició.

Amb aquest tràmit, l’Ajuntament d’Ascó iniciarà el 2022 amb un nou pressupost mig milió superior al del 2021 fins arribar als 17M€. Aquests ingressos provenen principalment d’impostos de béns immobles de característiques especials i de l’IAE. Aquest pressupost, el tercer elaborat per l’actual regidoria d’hisenda, és de caire continuista però fent un gran esforç en la contenció del capítol 2 de despesa general.

Les partides amb més increment són les de transferències corrents i transferències de capital amb un increment de 146.114,2€ i 121.000€ respectivament respecte el pressupost del 2021. Aquests increments repercuteixen en les partides destinades a inversió de l’organisme autònom Vídeo Ascó TV i la millora de les subvencions d’implantació de llocs de treball, adquisició d’habitatge i obres i reformes d’immobles.

Més de quatre milions d’inversió

Pel que fa al capítol d’inversió, aquesta partida s’incrementa amb 132.000€ respecte l’exercici anterior, i segueix la línia dels exercicis anteriors en què s’està prioritzant la millora de l’hàbitat urbà, les polítiques de sostenibilitat, la cura del patrimoni i la millora de la mobilitat.

La part important d’aquest capítol (2,4M€) va destinada a urbanisme. Durant el 2022 es preveu actuacions als carrers Estudi, Figuereta, Castell, Alta Castell, Reg, Unió, Ibèric, Escorxador i Fontxinxella. També es preveu l’adequació de part del passeig del riu entre el nou pas soterrat i la plaça del Riu.

635.000 euros es destinaran a millores en equipaments existents: una coberta per la plaça del Casal, unes quadres al Circuit de Sant Antoni, la rehabilitació de la façana de l’edifici nou de l’escola, l’adequació d’una nau com a aula taller, i una nova nau per la brigada i el manteniment del llaüt turístic lo Roget.

En medi ambient, amb una partida de 450.000 euros, s’actuarà en 3 projectes principals: la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló cobert i a les naus industrials, actuacions a la llacuna d’Ascó i l’adquisició d’unes màquines compactadores per la deixalleria.

D’altres actuacions que també s’han previst en els comptes de 2022 són la rehabilitació de les muralles d’Ascó (s’hi destinarà 135 mil euros) i la millora de camins, amb una inversió de 180.000 euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies