HomeSocietatAugmenta la sinistralitat dels motoristes a Catalunya, amb 13 víctimes mortals en...

Augmenta la sinistralitat dels motoristes a Catalunya, amb 13 víctimes mortals en els quatre primers mesos de l’any

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que 51 persones han mort en 42 accidents a les carreteres catalanes en el que portem d’any. En el mateix període de l’any passat, 55 persones van perdre la vida en 48 accidents (un 7,2 % menys pel que fa a les víctimes mortals). La reducció és del 5,5% respecte al 2019 (any de referència), quan van morir 54 persones en 52 accidents. A l’abril, 17 persones han mort en accidents, el mateix nombre de víctimes que el 2019, mentre que l’abril de l’any passat va ser especialment tràgic, amb 23. La sinistralitat dels motoristes, un dels col·lectius més vulnerables, ha augmentat, amb 13 víctimes mortals en els quatre primers mesos. En el mateix període del 2019, van morir 12 motoristes i el 2022, 8.

En el balanç fet públic aquest dilluns, i que correspon de l’1 de gener al 30 d’abril, Trànsit informa que han mort 13 motoristes, 11 en els últims dos mesos, 6 el març i 5 a l’abril. El 2019 havien mort 12 motoristes en aquest mateix període i el 2022, 8.

Davant d’aquest augment de la sinistralitat, l’SCT i la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra han incrementat els controls. També reforçaran les tasques de control i vigilància de les patrulles espiell i la formació per millorar la tècnica de conducció, amb el programa Formació 3.0.

Amb l’arribada de la primavera i la pujada de les temperatures, quan circulen més motoristes, l’SCT insta aquests usuaris a tenir “més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat” i la resta de conductors a actuar amb “respecte i prudència per reduir les víctimes dels col·lectius vulnerables”.

Pel que fa als altres col·lectius més fràgils de la mobilitat, 7 vianants han mort, 1 menys que l’any passat. Una ciclista ha mort atropellada; 3 van perdre la vida l’any passat.

La majoria de les víctimes mortals són homes

De les 51 víctimes mortals, 43 són homes i 8 dones. Dels 43 homes, 28 eren conductors, 6 passatgers i 5, vianants. En el cas de les 8 dones, 3 eren conductores, 3 viatjaven de passatgeres i 2, vianants.

Les dades de sinistralitat d’aquests quatre mesos també mostren un percentatge elevat d’homes entre els ferits de gravetat: un 73% són homes i un 27% són dones.

La meitat de les víctimes van morir en cap de setmana o vigília de festiu

Dels accidents mortals, 12 han estat col·lisions amb un sol vehicle i 30 amb més d’un vehicle implicat, 14 de les quals han estat xocs frontals. El 51% de les víctimes van morir en cap de setmana o vigília de festiu.

Baixa la mortalitat a l’AP-7

El SCT destaca la reducció de la sinistralitat a l’AP-7 en aquest període, amb 3 víctimes mortals davant de les 10 del 2022.

En aquests quatre mesos, la sinistralitat mortal s’ha dispersat a les carreteres. Quatre vies han registrat tres víctimes cadascuna: l’N-340, la C-37, la C-53 i la TV-3022. En dos sinistres van morir tres persones en cadascun: un a la TV-3022 al Perelló (Baix Ebre) i l’altre a la C-53 a la Fuliola (Urgell).

Augmenta el nombre de víctimes mortals a Lleida

Per demarcacions, a la xarxa viària de Barcelona hi ha hagut 21 víctimes mortals; 15, a Tarragona,11, a Lleida i 4, a Girona.

En aquests quatre primers mesos, la sinistralitat s’ha reduït a les carreteres gironines, amb 12 morts l’any passat i 4 el 2023. També hi ha un descens respecte l’any passat a les carreteres de la demarcació de Barcelona, amb 21 víctimes mortals (24 l’any passat).

A Tarragona, hi ha una víctima mortal més que l’any passat, mentre que augmenta de forma preocupant el nombre de persones que han perdut la vida a les carreteres lleidatanes en aquests primers quatre mesos, amb 11 víctimes aquest any, 5 el 2022.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 92

Últimes notícies