HomeSocietatAvança el Programa de Resiliència Urbana de l'ONU a les Terres de...

Avança el Programa de Resiliència Urbana de l’ONU a les Terres de l’Ebre amb una nova sessió de treball a Horta de Sant Joan

El Departament de Territori i ONU-Hàbitat, el programa de Nacions Unides per a la millora dels assentaments urbans, han dut a terme aquest dimecres el tercer taller per desplegar el Programa de Resiliència Urbana a les Terres de l’Ebre. A la sessió, al Casal municipal d’Horta de Sant Joan, s’han convocat representants d’institucions i entitats del teixit econòmic, social i institucional ebrenc, que han participat en grups de treball dividits en els àmbits ambiental, social, econòmic i institucional. Ha comptat amb la participació de la directora general d’Agenda i Renovació Urbana, Nel·la Saborit Esteve; la directora general d’Acció Exterior, Anna Dotor Casals; el director dels serveis territorials de Territori, Miquel Alonso Cruelles; i l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martin Cuello.

En aquesta tercera sessió s’ha continuat amb el treball d’identificació de riscos i àrees prioritàries per encaminar les accions que s’han de plantejar. El Projecte d’anàlisi de la resiliència de les Terres de l’Ebre (PARTE) s’emmarca en el Memoràndum d’entesa signat entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, i ONU-Habitat. Es tracta d’un projecte pioner que busca exportar a altres regions del món una metodologia d’anàlisi de la resiliència territorial, partint de les Terres de l’Ebre com a model pioner i de referència.

Aquest programa de Nacions Unides, que fins ara només s’aplicava a ciutats, acompanya les ciutats, i ara els territoris, en el camí d’augmentar la seva resiliència davant els reptes territorials, econòmics i socials, identificant accions i construint coneixement conjunt amb el territori per a la formulació de polítiques i projectes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 34

Últimes notícies