HomeSocietatBalfegó, Mapfre i les confraries arriben a un acord d'indemnització pel temporal...

Balfegó, Mapfre i les confraries arriben a un acord d’indemnització pel temporal Glòria

L’AMETLLA DE MAR // Després d’un any intens de treball Balfegó, l’asseguradora Mapfre i les confraries de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, les Cases d’Alcanar, la Ràpita, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Cambrils i Tarragona, han arribat a un acord d’indemnització per la pesca d’exemplars que van escapar de les instal·lacions aqüícoles de tonyina roja situades davant de la costa de l’Ametlla de Mar després del temporal Glòria.

El total de les indemnitzacions, que afecten 94 embarcacions i 9 confraries, ascendeix a 435.000 euros. Després que la negociació quedés encallada, Balfegó va decidir assumir una part del sinistre (13%), permetent desbloquejar la negociació entre l’empresa asseguradora i les confraries. El 87% restant el cobreix la companyia asseguradora en virtut de la pòlissa d’assegurances que Balfegó va posar a disposició des del primer moment.

Tant Balfegó com pescadors i confraries han expressat la seva satisfacció per la finalització del procés, malgrat les concessions realitzades per tots respecte a les pretensions inicials, i han manifestat que confien que tot aquest any de treball conjunt i la bona voluntat mostrada per totes i cadascuna de les parts, serveixi per obrir una nova etapa de relacions basades en la col·laboració i l’entesa.

Cal recordar que l’adversa situació climàtica i les extremes condicions de la mar que va provocar el temporal Glòria, deslligat al gener de 2020 -les onades van arribar als 14 metres d’altura (màxim històric) i entraven cada cinc segons-, va afectar els exemplars continguts en les instal·lacions aqüícoles de Balfegó, que va haver d’afrontar la pèrdua de bona part de les seves tonyines roges amb el que això comporta.

Tot i la poca visibilitat i de comprovar que les instal·lacions aqüícoles estaven en perfecte estat, Balfegó -en contacte permanent i des del primer moment amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat-, es va posar a disposició dels Ajuntaments i les Confraries de Pescadors de la zona poques hores després de la fi del temporal, amb els quals es va reunir en diferents ocasions.

La companyia, a més d’activar immediatament la seva pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil, subscrita amb Mapfre, va avançar prop de 200.000 euros d’ajuda financera immediata per a les embarcacions amb l’objectiu de minimitzar la seva afectació. A més, la companyia va col·laborar en les tasques de recuperació d’exemplars i va proporcionar contenidors perquè els pescadors poguessin dipositar en ells les tonyines que fossin recuperades.

En tot moment hem estat sensibles a aquest assumpte. Som pescadors i sabem el que pot afectar una situació com aquesta. Estem molt satisfets d’anunciar aquest acord que confiem serveixi per obrir una nova etapa de col·laboració i proximitat de les relacions de la nostra empresa amb les confraries de la zona“, afirmen des de Balfegó.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 42

Últimes notícies