HomePolíticaBel veu "evident" que Rajoy hauria de comparèixer per l'Operació Catalunya, però...

Bel veu “evident” que Rajoy hauria de comparèixer per l’Operació Catalunya, però admet que és “complicat” que s’aprovi

El portaveu del PDeCAT al Congrés i president de la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya, Ferran Bel, considera “evident” que l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy hauria de comparèixer per donar explicacions per les actuacions durant el seu mandat, però alhora considera “complicat” que els grups aprovin aquesta compareixença pel fet que el PSOE no l’ha inclòs dins de la seva llista de peticions. Els grups es reuneixen aquest dijous per aprovar la llista de compareixences, tot i que Bel deixa oberta la porta a ampliar-la en un futur segons com evolucionin les investigacions.

En una entrevista al ‘Café d’idees’ de TVE, Bel ha explicat que és “una obvietat” que va existir l’Operació Catalunya, com “quedarà pal·les al llarg dels pròxims dies“, i que aquesta operació s’emmarcava en “l’estratègia global” del govern de Mariano Rajoy. “És bastant probable” que darrere aquest entramat hi hagués Mariano Rajoy, ha afirmat.

Malgrat que Rajoy no formarà part del llistat de compareixents que s’aprovarà aquest dijous, Bel no tira la tovallola. “Deixarem la porta oberta al fet que si arran de les diferents intervencions els grups entenem que s’ha d’obrir un nou termini perquè cada grup presenti noves sol·licituds de compareixença, la meva idea inicial és que es pugui materialitzar“.

Sí que compareixerà l’excomissari Villarejo, un personatge “indesitjable“, però “això no vol dir que una part de la informació que pugui posar sobre la taula sigui falsa“. També ho haurà de fer l’exministre Jorge Fernández Díaz, “un ministre pèssim” que “va fer molt de mal” a Catalunya, i al qui “la història jutjarà durament“, ha dit.

Bel considera “obvi” que l’Operació Catalunya va existir i tenia com a objectiu “destruir tots els partits sobiranistes i independentistes de Catalunya” per evitar que pouessin tenir èxits electorals. Ha posat com a exemple les informacions falses sobre els comptes de Xavier Trias a Suïssa.

Considera “intel·ligent” que el PDeCAT formi part de la candidatura de Trias

En un altre ordre de coses, Bel també ha afirmat que li semblaria “el més intel·ligent” que el PDeCAT formés part de la candidatura de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona, tot i que ha admès que no li correspon a ell adoptar aquesta decisió perquè no és membre de la direcció del partit. Joana Ortega, ha afirmat, “és una persona homologable per poder ser regidora de Barcelona“.

Recorda que Ponsatí ha pogut tornar gràcies a la reforma del Codi Penal

Bel també ha reaccionat a les manifestacions de l’expresident Carles Puigdemont, que va afirmar que el retorn de Clara Ponsatí forma part de la “confrontació intel·ligent” amb l’Estat. Segons Bel, “Aquesta confrontació intel·ligent es produeix perquè alguns de forma intel·ligent van fer possible que es modifiqués el Codi Penal al Congrés dels Diputats“. “També era intel·ligent en aquell moment modificar el Codi Penal i alguns diputats de la formació de Ponsatí no van votar a favor“.

Bel s’ha mostrat “decebut” amb el paper del Parlament Europeu, que al seu entendre no ha defensat suficientment la immunitat de Ponsatí, alhora que ha criticat el fet que “certs polítics catalans van carregar contra els Mossos d’Esquadra“. “Me n’alegro que pugui tornar a Barcelona“, ha dit, i “em va saber greu que en algunes concentracions a favor de Ponsatí es cridessin lemes contra el govern de Catalunya“.

Les penes que es demanen a Borràs són “desproporcionades”

El portaveu del PDeCAT també ha afirmat que les penes que demana la Fiscalia per a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, són “desmesurades i no tenen sentit“. En tot cas ha apuntat que si es trobés a la mateixa situació que Borràs hauria abandonat el càrrec. “A mi no m’agrada i no permetria que el parlament de Catalunya estigués en aquesta interinitat durant tots aquests mesos“.

Defensa la regulació de la gestació subrogada

Fruit de la polèmica per la maternitat subrogada d’Ana Obregón, Bel ha defensat la necessitat d’una “regulació” per evitar que això pugui suposar l’explotació de les dones que participin a aquests procediments. “Això s’ha de fer mitjançant un debat seré, sense la pressió mediàtica, i menys la pressió mediàtica derivada d’un cas tan esperpèntic com el d’Ana Obregón“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies