HomeEsportsBenjamí Prades finalitza la temporada com el millor ciclista amateur espanyol a...

Benjamí Prades finalitza la temporada com el millor ciclista amateur espanyol a la II Challenge Vuelta al Tajo

Continua la ratxa de Benjamí Prades en una temporada que està resultant espectacular, aconseguint en l’última prova oficial de la temporada amb el Vigo Rias Baixas, el triomf de la segona etapa del challenge II Volta al Tajo Internacional.

Pràcticament amb la temporada d’elit i sub-23 per finalitzada, Benjamí Prades s’ha convertit en el ciclista amateur més destacat de l’estat espanyol, protagonitzant un final de temporada espectacular amb sis victòries, sumant l’obtinguda a Mata d’Alcàntara, amb un total de vuit triomfs parcials. El campió d’Espanya va resoldre l’esprint del grup capdavanter del pilot al final de la prova.

Un grup de quatre ciclistes -Carasa, Molina, Pol, Rangel-, van tractar d’evitar aquest desenllaç, rodant al capdavant amb un minut i mig d’avantatge. El brasiler Rangel va ser qui més cara va plantar, resistint en solitari fins als vuit últims quilòmetres, on va ser neutralitzat.

Amb la seva divuitena victòria i un podi a la general, el Vigo-Rias Baixas va tancar el passat diumenge a Extremadura una temporada inoblidable. Èxits que completen l’extraordinària collita de l’estructura presidida per José Luis Chamorro el 2021, l’any que el conjunt flúor ha conquistat per primera vegada el rànquing Elit per equips de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC), amb Benjamí Prades com a cap de files i protagonista destacat.

El primer dia, al II Gran Premi Ajuntament de Salorino, els corredors van afrontar en l’equador dels 124 quilòmetres de recorregut l’alt de 1a categoria de Membrío. El més ràpid a la meta de Salorino va ser Ángel Coterillo (Gomur), que es va anotar la victoria.

Ficat de ple en la lluita per la general, l’equip fluor va moure les seves peces des de l’inici en els 144 km de la II Gran Premi Mata d’Alcántara celebrat diumenge, després de coronar ja al km 11 l’Alt Pont Romà, de 1a categoria.

De la mateixa manera que va succeir el cap de setmana anterior en dos etapes de la Volta Ciclista Extremadura, Benjamí Prades va exhibir els seus dots de velocista. El vigent campió d’Espanya Elit va fer valer la seva qualitat i el seu estat de forma per rubricar la divuitena victòria de l’any per a la formació olívica. Aixecant els punys va vèncer amb un temps de 3 hores 22 minuts i 7 segons.

El ciclista canareu va ocupar en la classificació general de la muntanya la quarta posició, i la segona en la general per punts.