Patronista, modista i dissenyadora, Anna Vizcarro és l’Artista del Mes de març a LoLocal del Col·lectiu Cultura d’Ulldecona (Montsià). Instal·lada a l’OVERlook, a la Ràpita, Vizcarro presenta un recull de brodats que parlen per ells sols. Des d’un conjunt d’estovalles fins als dibuixos de la seua filla o un projecte més reivindicatiu com és el de “LaMamella”, l’artista explica que beu de la necessitat de contar històries en allò que sap fer: enfilar i cosir.
Entre els projectes més recents de Vizcarro, se troba “Lo fil de la vida” i “Locorte”.
“Lo fil de la vida” és un projecte que arranca inspirat pels brodats de la Sarah Espeute, les obres d’Ivan Forcadell, els plats mítics dels restaurants de la Rapita dels anys 70, la vaixella del Cranc Roig, les oliveres i les galeres i de la necessitat de contar una història en allò que sap fer: enfilar i cosir.
Són cursos i tallers curts i intensius on s’aprén a brodar en comunitat amb tècniques que traspassen la frontera del temps sobre tèxtils antics.
“Locorte”, és un espai on Anna impartix classes de patronatge, tall i confecció.
“LaMamella” és una declaració d’intencions: “Perquè no se mos permet mostrar-los en llibertat, perquè mos rebel·lem contra estos temps censors de puritanisme i repressió que sexualitzen lo nostre mugró. Perquè no som disciplinades quan se tracta d’assumir les normes establertes que mos cosifiquen, perquè davant la repressió lo millor és ensenyar-les més i que la manosfera se joda”, tal com explica l’artista Anna Vizcarro.
L’Artista del Mes a l’aparador de LoLocal, la seu de Col·lectiu Cultura ubicada a Ulldecona, és una iniciativa orientada a dinamitzar la xarxa de professionals de la cultura de Terres de l’Ebre.
Des de pintura i fotografia fins a escultura, joieria i disseny d’espais, ja fa més d’un any que l’aparador de LoLocal se convertix cada 30 dies en una finestra cap al món que permet, d’una banda, als artistes prendre un espai i experimentar a través de la seua obra i, d’altra, a la ciutadania conèixer en primera persona propostes artístiques locals.