HomeTerres de l'EbreCaiguda de la producció d'ametlla al secà i preus més baixos aquesta...

Caiguda de la producció d’ametlla al secà i preus més baixos aquesta campanya, segons Unió de Pagesos

 TERRES DE L’EBRE // La collita d’ametlla als camps de secà pot caure fins un 25% de mitjana a Catalunya, segons els càlculs de la Unió de Pagesos. Apunten que els arbres ja van carregar molt fruit l’any passat i això ha suposat una floració molt més baixa enguany. Als conreus de regadiu, on han entrat noves finques en producció, la collita augmentarà. Tot plegat, segons remarca el sindicat agrari, pot acabar mantenint baixos els preus en origen: abans de l’estiu, la Llotja de Reus va tancar amb un preu de 3,10 euros el quilo de gra i la previsió es que no obri amb una cotització superior als 3,20 euros. Pagesos que han començat ja a recol·lectar les varietats primerenques han hagut de vendre el fruit sense, de moment, un preu fixat.

La gran collita prevista a l’estat de Califòrnia (Estats Units), amb un augment de més de 17%, és un dels factors que explica la tendència a la baixa dels preus mundials. Unió de Pagesos recorda que ja va alertar el juny passat que el preu en origen de l’ametlla es va reduir en un 32% els sis primers mesos d’enguany i va passar de 5 euros a 3,40 euros el quilo gra, segons les dades de la Llotja de Reus.

El sindicat va reclamar a les administracions mesures per a les explotacions d’ametlla a Catalunya i alerta del perill de la seva viabilitat. Va demanar al Ministeri d’Agricultura que regulés les llotges de referència per fer-les transparents i que els preus que determinen responguin a la realitat del mercat. També plantejava estudiar la recuperació de l’ajut d’estat per a superfícies de fruita seca, de fins a 120,75 euros per hectàrea, per a les superfícies d’ametller de baix rendiment, bàsicament de secà, que es veuen especialment afectades per la situació de davallada del preu de mercat.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies

-->