HomePolíticaCallau reclama a la ministra Ribera concreció per transferir els centres d’interpretació...

Callau reclama a la ministra Ribera concreció per transferir els centres d’interpretació a Xerta, Tivenys i Aldover

Onze anys després de la seva construcció el govern espanyol encara no ha complert el compromís de transferir els centres als ajuntaments, els quals, a més de fer-se càrrec de la gestió no en poden fer l’ús que voldrien.

La senadora republicana Vanessa Callau ha interpel·lat a la vicepresidenta primera i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, sobre la cessió definitiva dels centres d’interpretació del riu Ebre als Ajuntaments de Xerta, Tivenys, i Aldover.

“Tres anys de legislatura i onze anys des de la construcció dels centres d’interpretació del riu i a hores d’ara la Dirección General del Agua encara no ha recepcionat les obres, un veritable exemple d’ineficàcia” ha afirmat Callau.

“Assumeixen d’una vegada per totes el compromís de transferir durant l’any 2023 els centres d’interpretació als ajuntaments de Xerta, Tivenys i Aldover” li ha reclamat a la ministra.

Ribera ha respost que no es podia oficialitzar la recepció perquè apareixen al conveni de gestió directa com actuacions genèriques i espera, a principis de 2023, tenir resolta la modificació del conveni del ministeri amb Acuamed i establir les condicions adequades per la cessió d’aquests centres.

Davant d’aquesta intervenció la senadora Callau li ha demanat a la ministra “una resposta més concreta i més rapidesa”.

En aquest sentit, li ha recordat que “els ajuntaments de Xerta, Aldover i Tivenys estan pagant unes despeses d’assegurances i manteniment dels centres molt grans, per uns equipaments que no són de la seva titularitat i als quals no els poden donar l’ús polivalent i de major utilitat que voldrien, a causa de les limitacions i restriccions que imposa el conveni”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 62

Últimes notícies