HomeSocietatLa gira del vi novell català arriba aquest dissabte a Tortosa

La gira del vi novell català arriba aquest dissabte a Tortosa

La gira del vi novell català arribarà aquest dissabte a Tortosa. De 12.30 a 16 hores a La Taverna de la plaça de la Cinta es podran tastar 13 vins novells de 7 denominacions d’origen catalanes i també gaudir d’una actuació dels castellers de Tortosa. Els vins novells són els dels cellers Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

El passat 11 de novembre, dia de Sant Martí, va començar la temporada del vi novell català, que s’allargarà fins a finals d’hivern. Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte únic, els cellers catalans que n’elaboren han unit esforços i organitzen diferents activitats, com aquesta gira que porta el vi novell per tot Catalunya amb una wine truck i que culminarà el proper 10 de desembre desembre a Barcelona, amb la Festa del Vi Novell que tindrà lloc als jardins del Palau Robert.

El primer vi de l’any

El vi novell és el primer vi fet amb la collita de l’any. Es tracta d’un vi sense cap mena de repòs que, tan bon punt ha acabat la fermentació, es prepara per ser embotellat i distribuït per al seu consum immediat. Això li dona unes característiques especials entre les quals destaquen la frescor i el gust afruitat, que recorda al del raïm acabat de collir. Es tracta d’un vi alegre i sense pretensions ideal per acompanyar àpats informals com un pa amb tomàquet i embotit. De fet, la seva sortida anava associada a la data en què a les masies es feia la matança del porc i s’aprofitava que s’hi reunia molta gent per obrir el vi de la nova collita.

Des de l’any 2017 un grup de cellers catalans treballen conjuntament per donar a conèixer el vi novell i recuperar una tradició que amb els anys s’havia anat perdent. I cada any el vi novell suma nous suports: dels 8 cellers que en feien als inicis ja s’ha passat als 13 d’enguany.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies