HomeSocietatCamarles aprova una moció en suport al regadiu del Canal Aldea-Camarles

Camarles aprova una moció en suport al regadiu del Canal Aldea-Camarles

L’Ajuntament de Camarles ha aprovat una moció en suport al regadiu Aldea–Camarles, donant suport així a la Comunitat de Regants que està treballant per a reactivar el projecte que va quedar aturat l’any 2011.

La moció de suport va ser aprovada per unanimitat al passat Ple Municipal i demana al departament d’Acció Climàtica que actualitze i reactive el projecte d’este regadiu, que compta amb una concessió del riu Ebre de 1.200 litres per segon i que va rebre un fort impuls durant la primera dècada d’este segle. De fet, compta ja amb estudis de sòl, declaració d’impacte ambiental i el projecte constructiu ja redactat i xifrat amb 102 milions d’euros. Ara el que es demana és actualitzar este projecte i reactivar el regadiu.

L’alcalde de Camarles, Ramon Brull, assegura que fer arribar el reg a tota esta zona de secar permetria millorar la productivitat i assegurar les collites.

El regadiu Aldea-Camarles afecta una superfície de 6.687 hectàrees de terrenys de secà en una àrea que inclou la zona interior de l’N-340 als termes municipals de Tortosa –Campredó, l’Aldea, Camarles, l’Ampolla i el Perelló. Per a reactivar el regadiu ara caldrà tornar a convèncer els pagesos i propietaris per a adherir-se el projecte.

Després de més de 10 anys aturat, la Comunitat de Regants assegura que la Delegació Territorial del Govern i el departament d’Acció Climàtica els han mostrat la predisposició de reactivar el regadiu, si hi ha demanda dels pagesos. A més de buscar la complicitat entre dels ajuntaments, la Comunitat de regants segueix reunint propietaris i busca també renovar l’actual junta de la Comunitat de Regants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 34

Últimes notícies