HomeComunicacióCanal TE prepara 'Ebrencs pel món', un programa de TV que vol donar a...

Canal TE prepara ‘Ebrencs pel món’, un programa de TV que vol donar a conèixer el talent del territori pels cinc continents

‘Ebrencs pel món’, dirigit pel periodista Dani Gutiérrez, és un nou projecte de televisió per donar a conèixer els ambaixadors de les Terres de l’Ebre que hi ha repartits pel planeta. Amb aquest programa, produït per LA PRODUCTORA per a la televisió local Canal TE, es vol fer visibles aquelles persones del territori que viuen i treballen a l’estranger per intentar que els seus coneixements i experiència puguin revertir al territori.

El programa viatja pels cinc continents per entrevistar els ebrencs allà on actualment tenen la seua residència. Ja hi ha més de 350 ebrencs a l’exterior sota l’òrbita del programa i fins a dia d’avui s’han realitzat reportatges a prop d’una trentena d’ells per una desena de països europeus.

Ebrencs pel món’ es troba en fase de gravació i producció i a principis de 2023 es desplaçarà al continent asiàtic, amb la intenció de continuar després les filmacions per Oceania, Amèrica i Àfrica, a la recerca de persones de les Terres de l’Ebre que hi viuen i treballen. La previsió és que les emissions del programa comencin per Canal TE a la tardor de 2023.

Hi ha ebrencs treballant a la seu de Nacions Unides; en algunes de les universitats més prestigioses del món; en càrrecs importants a multinacionals com VISA, Amazon o Pfizer; n’hi ha que estan participant en investigacions científiques de primer nivell mundial o que són referents planetaris en arquitectura, música o en diferents modalitats esportives. Però la majoria d’aquestes persones son desconegudes pel conjunt de la població ebrenca i revertir aquesta situació és un dels objectius del programa.

El director del programa apunta que ‘Ebrencs pel món’ tracta de donar a conèixer l’emprenedoria ebrenca documentant i mostrant, per primera vegada i audiovisualment, l’aportació actual del territori al món. També vol fomentar i impulsar la projecció de les Terres de l’Ebre, utilitzant els seus ambaixadors informals pel món, vinculant-los i recuperant-los en la primera xarxa de talents absents. De la mateixa manera, es vol ampliar i enriquir la mirada que les TE tenen sobre si mateixes i la seua gent per potenciar l’autoestima com a territori.

El programa també pretén donar a conèixer altres realitats socials i geogràfiques del món a través de mirades ebrenques així com fer un salt de qualitat en les produccions audiovisuals d’una TV d’àmbit regional, convertint el programa en un referent per conèixer els actors de la diàspora ebrenca arreu del món.

Dani Gutiérrez afirma que ‘Ebrencs pel món’ “vol unir talent, aventura, emprenedoria, passió, somnis, bellesa natural i una visió global del món des de múltiples visions ebrenques i tot això, amb els exòtics paisatges de països dels cinc continents de fons, des de Burkina Fasso a Nova Zelanda, passant per l’Índia o el Japó”.

Ebrencs pel món’ anirà dirigit a una audiència generalista, ja que considera que l’orgull de ser ebrenc és un argument compartit per gran part de la població. També s’apunta que la marca Terres de l’Ebre en sortirà reforçada i prestigiada mostrant un immens capital humà fins ara desconegut pel mateix territori.

La voluntat del projecte és la de millorar la imatge que els ebrencs tenen de si mateixos com a comunitat a través de referents positius de lluita, esforç i superació; motivar a noves generacions fent visible que des del territori es pot arribar a qualsevol lloc; trencar amb la vella imatge d’una zona amb poca projecció com a perifèria dels centres de coneixement i decisió, així com ampliar els llaços de l’Ebre amb la resta del món a través dels ebrencs que hi viuen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies