HomeSense categoriaCanvis en l'etiquetatge als assortidors de les gasolineres

Canvis en l’etiquetatge als assortidors de les gasolineres

Si este darrer mes has anat a posar benzina al teu vehicle, hauràs notat algun canvi en els assortidors.

Des d’este 12 d’octubre  s’han incorporat els nous etiquetatges que donen més informació als consumidors sobre el carburant que utilitzen, responent a la nova normativa europea. Així es vol aconseguir que a tota Europa apareguen les etiquetes de forma harmonitzada i normalitzada. De fet, els cotxes nous, matriculats per primera vegada a partir del 12 d’octubre, també hauran d’incloure el seu nou etiquetatge, que informarà quin combustible ha d’utilitzar o per a quin tipus de producte està preparat. Així la normativa també respon a la necessitat de donar esta informació al consumidor, ja que s’espera que en els pròxims anys s’incorporen més tipus de combustibles, alternatius als actuals.

Però, com trobarem esta informació? Primer, trobarem esta informació en els punts de repostatge, concretament a l’assortidor de benzina però també a la punta de la mànega. L’etiqueta també vol ser una eina visual per a ajudar els consumidors a verificar que han seleccionat correctament el combustible apropiat per al seu vehicle.

Si volem combustible de gasolina, esta estarà representada per un cercle, i al seu interior trobarem la lletra E seguida d’un número, que indicarà el percentatge d’etanol que conté. En canvi el gasoil el trobarem representat en un quadrat amb la lletra B i un número, que respondrà al percentatge de biodièsel que conté. En este cas també trobarem les lletres XTL dintre d’un quadrat, reservat per al dièsel sintètic.

Finalment també podrem observar l’etiqueta utilitzada per als combustibles gasosos, que es representa amb un rombe. Així que no ens haurem de preocupar pels canvis de carburants, sinó per interpretar correctament les noves etiquetes.

 

Significat de les etiquetes Tal com hem comentat, l’etiqueta amb el cercle com a símbol amb la lletra E indicarà que el carburant d’aquell dipòsit és gasolina. Si este és “E5” ens trobarem que la gasolina inclou un 5% d’etanol, en canvi l’E10 conté un 10% i l’E85 un 85%.

Els dièsels, és a dir, els quadrats i amb la lletra B, trobarem fins a 2 tipus: B7, amb un 7% de biocarburant i el B10 amb un 10% de biocarburant.

Amb un quadrat encara hi podem trobar un altre tipus de dièsel, l’XTL, que indicarà el dièsel sintètic, és a dir, que no deriva del petroli

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 49

Últimes notícies