HomePolíticaCarles Luz: "El PDeCAT impulsarem polítiques per ajudar la gent a trobar...

Carles Luz: “El PDeCAT impulsarem polítiques per ajudar la gent a trobar feina”

El PDeCAT encara l’última setmana de campanya fent allò que el caracteritza com a  formació, escoltar la gent d’arreu del territori per ser-ne la seva veu. Aquest matí, el cap  de llista a la demarcació de Tarragona, Marc Arza, ha tornat a baixar a les Terres de  l’Ebre per tal de reunir-se amb la Cambra de Comerç de Tortosa, la Federació de  Comerciants de Tortosa, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre i  el sector del moble de la Sènia.

Acompanyat de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i dels candidats ebrencs  Carles Luz i Teresa Moya, han atès els mitjans de comunicació per donar a conèixer les propostes del PDeCAT en matèria d’ocupació. Luz ha exposat que “a Catalunya hi  ha 500.000 aturats, dels quals el 48% no cobra cap prestació”, però en canvi, a  l’Ebre, segons el Fòrum d’Ocupació de la URV, “més de 50 empreses ofereixen llocs  de treball qualificats al territori que no s’estan cobrint”. 

Per això, el també alcalde de Gandesa ha exposat que “des del PDeCAT pensem que  el millor subsidi és una bona feina, creiem que la Generalitat ha de gestionar  polítiques actives d’ocupació i nosaltres les impulsarem”. En aquesta línia, el  PDeCAT aposta per destinar l’1% del PIB a polítiques actives d’ocupació, revisar el  funcionament del Servei d’Ocupació de Catalunya per fer-lo més eficient i posar els  recursos necessaris per ajudar la gent a trobar feina, entre d’altres. A més, segons el  candidat ebrenc “també impulsarem plans d’ocupació específics per joves i majors  de 50 anys, ja que entenem que són dos col·lectius amb una afectació especial de  l’atur”. 

Carles Luz també ha reivindicat convertir aquesta crisi en una oportunitat per a les  Terres de l’Ebre, i ha apostat que cal “millorar la connectivitat i fomentar el  teletreball, des d’un entorn rural, amb qualitat de vida, per atreure població al món  rural”. “Les Terres de l’Ebre tenen un gran valor i sembla que alguns les vulguin  empobrides, el PDeCAT no ho permetrem”, ha tancat el candidat.

Per la seua part, Arza ha explicat que els consellers Damià Calvet (JUNTS) i Teresa  Jordà (ERC), venen a l’Ebre amb els cotxes oficials i es reuniran amb la Taula de  Consens, els ompliran d’intencions i idees i acabaran demanant el vot. “Però aquestes paraules seran fum”, ha denunciat el cap de files del PDeCAT, que ha recordat que  Junts i ERC ha abandonat el Delta de l’Ebre. “Per què ni Junts ni ERC tenen cap  proposta per al Delta als seus programes electorals?”, ha preguntat el candidat.

En un clar exemple que el PDeCAT té un programa sòlid, Arza ha explicat els principals  punts que la formació va incorporar al programa per protegir el Delta. “El PDeCAT ens  comprometem a garantir el cabal ambiental suficient del riu Ebre a la seva  desembocadura, així com l’articulació de les mesures necessàries per a  l’estabilització de les platges del litoral català i al Delta”, ha dit Arza, que s’ha  posicionat a favor d’aprovar el Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre proposat  per la Taula de Consens i d’estabilitzar la línia de tota la costa del Delta de l’Ebre,  prioritzant el Trabucador, l’Illa de Buda, Riumar, La Marquesa, L’Arenal i El Goleró.

“El proper 14-F hi ha vàries opcions per votar, i el millor vot és el del PDeCAT”, ha  dit Arza, i ha acabat interpel·lant aquells que encara s’ho estan pensant. “Si el que  voleu és votar als que actuen obertament contra Catalunya, teniu VOX, PP i C’s” ha ironitzat, afegint que “si voleu votar contra el territori podeu triar PODEMOS o  PSC”, i es que el govern espanyol té 1.300 milions d’euros per al Castor però no 300  per salvar el Delta. Arza també ha explicat que “la CUP és l’opció de tots els que  volen un país empobrit”, i que “si voleu és algú que parla molt de la defensa de  l’Ebre, però a l’hora de la veritat, no té cap proposta teniu ERC o JUNTS”. “Però si  el que voleu és un vot a favor de la llibertat, per la defensa del territori i per la  reconstrucció del País, l’opció és molt clara: el PDeCAT és l’únic vot que  garanteix tot això”, ha dit Marc Arza, afegint que: “si encara t’ho penses, vota  PDeCAT”. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 84

Últimes notícies