HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catCert, Àfrica comença als Pirineus

Cert, Àfrica comença als Pirineus

Aquesta frase la deien els francesos en l’època de la dictadura de l’antic Vox, és a dir, del franquisme. Encara rai que a Catalunya, a pesar de tenir la serralada dels Pirineus, molts ens hem intentat desmarcar de la vergonya de ser espanyols. A pesar que encara en queden molts, pareix que la majoria no volem una monarquia corrupta i posada pel sanguinari dictador Francisco Franco Bahamonde.

00Alguns de vosaltres us preguntareu per què considero que Espanya és un país dictatorial, colonialista i amb ínfules de nou ric que es pensa que pesa alguna cosa a la resta del món. Perdoneu si afirmo que els tenen pel pito del sereno. Dic els tenen perquè jo soc espanyol per obligació, no per vocació, i prefereixo ser poca cosa que pertànyer a l’ equip de la “pell de brau”.

Els motius de ser africans, entre altres molts, són els següents:
** El cap d’Estat i dels exèrcits és una persona que ningú ha votat mai, imposat per un dels grans dictadors europeus, que va enderrocar una república democràtica en un colp d’estat.
** Aquest rei és capità general de les forces militars i per tant l’última instància en les decisions espanyoles.
**La justícia espanyola no respecta les decisions dels Tribunals Europeu i diu que si Puigdemont torna a Espanya el detindran, contradient així les decisions dels jutjats d’Europa. En canvi, no hi ha pebrots de detenir l’“hereu” del dictador que ha robat a tort i a dret. Al Joan Carles, li arxivaran totes les causes.
** És vergonyós que es coneguin els tripijocs de l’“emèrit” per les seves braguetades en algunes senyores de dubtosa moral. Rectifico, o molta moral, perquè ara hem sabut que a una “domadora” li varen tapar el forat de la boca amb molts de milions. Es veu que alguns forats es tapen fàcilment. Quina sort tenen alguns!
** Al Codi penal espanyol s’hi contemplen els delictes de rebel·lió i sedició. Això és una rèmora de la dictadura franquista (penseu que dic franquista per distingir-la de l’actual); igual com el jutjat de l’Audiència Nacional és un substitut del Tribunal de Orden Público de Franco, i aquells delictes que he mencionat neixen de les lleis de “vagos y maleantes i de “peligrosidad y rehabilitación social”. Han canviat els noms, però serveixen per al mateix: garrot al que no sirga dret.
**Jutges com Llarena pensen que estan per damunt de tot i diuen, sotto voce, “què es pensen els Tribunals de Drets Humans europeus?” Aquests setciències creuen que a la metròpoli espanyola ningú ens ha d’ensenyar com hem de fer justícia, si no, que ho preguntin a les antigues colònies hispanoamericanes, o millor encara, als Països Baixos, on Carles I entrava a les catedrals protestants amb “barret i a cavall”. Per no parlar del duc d’Alba. Avui, a aquelles contrades, fan por als nens dient-los que vindrà el duc d’Alba, no l’home del sac.

Encara sort que el nostre himne nacional és el ‘Cant dels Segadors’ i el podem cantar que els espanyols només poden dir tararararà! Han fet tant de mal que no poden posar-hi ni lletra.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies

-->