HomeSense categoriaCiutadans presenta una esmena a totalitat de l'informe del Pla de...

Ciutadans presenta una esmena a totalitat de l’informe del Pla de Protecció del Delta

TERRES DE L’EBRE // Ciutadans ha presentat una esmena a la totalitat al Pla de Protecció del Delta elaborat pel Ministeri perquè “el document no conté objectius clars, no té en compte totes les variables necessàries (ambientals, socials, econòmiques, etc), no concreta les mesures que s’aplicaran per evitar que el Delta continuï perdent terreny i tampoc parla de pressupost”. Per això, els grups municipals de la gomració taronja als ajuntaments de l’Ampolla i Tortosa han presentat al·legacions conjuntes al document. “Des de Cs apostem per mantenir l’estat morfològic actual del Delta, en la línia de les mesures pactades amb la Taula de Consens”, han assegurat.

Des de la platja de l’Arenal, a l’Ampolla, el portaveu municipal de Cs, Sebastià Castañeda, ha explicat la situació concreta que viu este indret. “Durant els últims anys, esta platja ha perdut uns 500 metres i les administracions no hi han actuat per evitar-ho” i ha afegit que “si no es fa res, la regressió seguirà i afectarà tota la platja”. A més, ha explicat que “el text actual del Pla de Protecció del Delta contempla una afectació en 55 habitatges i un càmping, que passaran a ser domini públic”.Es tracta, per tant, d’un cost econòmic i social altíssim, que s’afegeix a l’ambiental i, per això, esperem que el Ministeri recapacite”, ha dit Castañeda.

Per la seua banda el portaveu municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ha detallat que “per evitar la regressió del Delta de l’Ebre s’han d’adoptar mesures com abans millor” i ha concretat que “en les al·legacions presentades Cs aposta per fer moviments d’arenes, millorar l’aportació de sediments que baixen pel riu i construir alguna protecció, en els indrets on siga necessari i possible”. “El Delta de l’Ebre és ara més fràgil que fa un any i tant el Ministeri com la Generalitat han d’iniciar les actuacions necessàries amb la màxima celeritat”, ha finalitzat Albacar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies