HomeCulturaCloenda de l'Efímurs, un festival que posa l'Ametlla de Mar al mapa...

Cloenda de l’Efímurs, un festival que posa l’Ametlla de Mar al mapa de l’art urbà

El Festival d’Art Urbà Efímurs arribarà aquest dissabte al seu punt més àlgid amb la festa de cloenda d’un esdeveniment artístic que va començar el 13 de maig i que finalitzarà aquest dia 1 de juny, deixant un llegat artístic que dona una nova dimensió cultural al poble.

La plaça del mercat serà aquest dissabte l’escenari de la cloenda de l’Efímurs, un esdeveniment artístic de primer ordre que ha portat a l’Ametlla de Mar a alguns dels millors autors d’art urbà del món.

Des de les 10 del matí de dissabte i fins a les 18 h, hi haurà exhibició de graffiti a càrrec d’artistes consolidats com CaynPTA-2, Emi, Erizo, Leim, Mariadie, Mawe, Nels, None, Pauceda, Riode i Urih PTA-2, que utilitzaran els murs de la plaça del Mercat per plasmar-hi les seves creacions. A la vegada, entre les 11 i les 12 h, l’artista local UriKTHR acompanyat de Erizo, farà un taller de graffiti entre els que estiguin interessats a iniciar-se en aquesta pràctica.

Totes aquestes activitats es veuran complementades amb una part més festiva amb una barbacoa a partir de les 11 a càrrec de LasBrochas i un vermut electrònic protagonitzat pel Dj local, MaelWulschleger.

De cara a la tarda, a partir de les 18 h, sortirà la ruta d’art urbà des de la plaça del Mercat, un recorregut per tots els murals de l’Efímur amb l’acompanyament musical de la xaranga Suquet Calero.

Durant aquestes setmanes hem vist com la inspiració i el talent han canviat la fisonomia d’alguns indrets del nucli urbà de l’Ametlla de Mar i que ens obliguen a aturar-nos a contemplar aquestes noves obres d’art de grans dimensions que decoren algunes façanes de la població.

Tal com explica María José Castellano, regidora de Turisme de l’Ametlla de Mar, “l’expectació creada pels murals, ha generat gran interès per part de mitjans de comunicació i gent interessada amb les obres, la qual cosa fa pensar que es convertirà en una nova oferta turística i un reclam cultural de la població“.
La majoria dels murals ja estan finalitzats, tot i que encara en queden alguns pocs, als quals se’ls estan donant els últims retocs.

Cal recordar que han estat onze murals pintats de temàtica marinera i que els seus autors van haver de presentar-se a una primera tria d’un jurat especialitzat. De 417 propostes d’arreu del món, el jurat va escollir les obres de Zabala, Sucri&Furyo, HitsuneJolene, Mura, Dridali, AbysOsmoz, HammaMarlo, Mohaico, Flilite, Asem&Manz i UriKTHR, la majoria d’ells vinguts de Catalunya i l’estat espanyol, però d’altres procedents de França, Bèlgica inclús del Brasil.

El festival, que busca convertir el municipi en un referent d’art urbà al territori, s’emmarca dins els projectes impulsats pels Fons Europeus NextGeneration del Pla de Sostenibilitat Turística ‘La Cala més natural’ que l’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar està posant en marxa al municipi fins al 2026.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 54

Últimes notícies