Balfegó, l’empresa de tonyina vermella sostenible, líder mundial en comercialització en fresc, ha convocat la cinquena edició del seu Concurs Internacional de Gastronomia Professional XEF BALFEGÓ. Aquest certamen, referent a Espanya i que aspira a ser-ho a nivell internacional, premia i reconeix als cuiners que millor treballen i preparen la tonyina vermella, alhora que incentiva la innovació entorn d’una espècie de gran versatilitat culinària, assentada en la gastronomia asiàtica –una de les més esteses a nivell mundial–, i amb fort arrelament en el patrimoni cultural mediterrani.
Aquesta edició guanya pes internacional amb la participació d’Alemanya. Els xefs germànics, igual que els italians, estan convidats a participar i competir per aquest guardó, que obre el curs de certàmens gastronòmics al nostre país. La final d’aquesta cinquena edició se celebrarà el pròxim 24 d’octubre en les instal·lacions de l’escola de cuina LI CORDON BLEU de Madrid i comptarà amb la presència d’un cuiner alemany i un altre italià entre els vuit finalistes. En la passada edició, els contendents seleccionats representaven a restaurants que sumen 9 estrelles Michelin. Els guanyadors es donaran a conèixer en una gran gala en la qual seran presents representants institucionals, grans figures de la cuina del nostre país i referents del periodisme gastronòmic i d’altres sectors professionals.