HomeInfraestructuresComença la construcció de la nova rotonda a la C-12 per a...

Comença la construcció de la nova rotonda a la C-12 per a millorar l’accés a Ascó i la nuclear

Les obres de construcció de la nova rotonda a la C-12, a Ascó, han començat este dilluns, dia 27. Tenen una durada prevista de cinc mesos i l’objectiu de millorar els accessos al nucli urbà d’Ascó i també al polígon industrial de la central nuclear. L’encreuament actual presenta una alta sinistralitat i una circulació complicada, tant d’incorporació a la C-12, com de sortida.

La millora dels accessos al municipi ha estat una reivindicació constant en els últims anys per part de l’Ajuntament i també els veïns i veïnes d’Ascó. Per això, finalment, el consistori municipal ha signat un acord amb el departament de vicepresidència, polítiques digitals i territori de la Generalitat per tal de tirar endavant les obres. “Havia de ser una prioritat i ho ha estat. Creiem que millorarem la connexió al nucli urbà i també al polígon, però el més important és que augmentem la seguretat”, ha assegurat l’alcalde, Miquel Àngel Ribes, en declaracions a Video Ascó Televisió.

Les obres s’allargaran fins al mes de març del 2022 i tindran afectacions importants en el trànsit durant algunes fases de la construcció. La directora dels serveis territorials del departament, Lídia Pino, defensa que “no és una rotonda qualsevol, ja que té implicacions importants en la mobilitat de la C-12, en accessos a Ascó i al polígon de la central nuclear”. De fet, en els últims mesos hi ha hagut diferents reunions entre l’Ajuntament, la Generalitat, la direcció d’obra i també la direcció de la central nuclear per tal d’abordar l’afectació que tindrà la construcció en la mobilitat, especialment durant la recàrrega de combustible de la central prevista per a este mes d’octubre.

El pressupost de l’obra se situa al voltant dels 1,5 milions d’euros i estan finançats en un 39% per la Generalitat i el 61% l’assumirà l’Ajuntament d’Ascó. Tot i això, des de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) aportaran una partida de 150.000 euros, que aportaran al consistori per cofinançar la seua part.

L’encreuament de la C-12 al seu pas per Ascó ha provocat alguns accidents de trànsit en els últims anys. Es tracta d’una cruïlla especialment delicada per la baixada dels vehicles des del terme de Flix a gran velocitat i també per la sortida de vehicles des del polígon industrial fins a la via. A més, és un encreuament que suporta cada dia el trànsit de centenars de vehicles, que accedixen a la central nuclear d’Ascó en diferents hores del dia.

 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 54

Últimes notícies