HomeSocietatComen莽a la recollida de propostes dels primers pressupostos participatius

Comen莽a la recollida de propostes dels primers pressupostos participatius

L鈥Ajuntament de Sant Jaume d鈥橢nveja ha posat en marxa la fase de recollida de propostes dels pressupostos participatius 2024. Esta 茅s la primera vegada que es posa en marxa a Sant Jaume un proc茅s participatiu en qu猫 la ciutadania pot proposar projectes i actuacions a fer al municipi a trav茅s d鈥檜ns pressupostos participatius. 鈥L鈥檕bjectiu 茅s implicar la ciutadania en la presa de decisions鈥, ha insistit Joan Bertomeu, segon tinent d鈥橝lcaldia de l鈥橝juntament. Per a este 2024 la partida assignada del pressupost 茅s de 24.000 euros i el termini per a presentar propostes s鈥檃llargar脿 fins al 30 d鈥檃bril.

Segons les bases, publicades al lloc web de l鈥橝juntament, les propostes que es presenten han de ser realitzables i viables, no han d鈥檈xcedir l鈥檌mport de 24.000 euros, i hauran d鈥檃nar acompanyades d鈥檜n projecte i d鈥檜n pressupost. A m茅s, els projectes han de respondre a l鈥檌nter猫s col路lectiu o comunitari del municipi i han de potenciar els valors que l鈥橝juntament de Sant Jaume d鈥橢nveja promou, com s贸n la sostenibilitat, la igualtat, la solidaritat, la inclusi贸 social o tamb茅 l鈥檃tenci贸 a les persones en les diverses etapes de la seua vida.

Joan Bertomeu ha detallat que la participaci贸 est脿 oberta a totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, amb l鈥檕bjectiu d鈥檌mplicar tamb茅 els j贸vens en la gesti贸 municipal. Si b茅 la partida assignada 茅s de 24.000 euros, esta es podr脿 repartir en m茅s d鈥檜n projecte fins a arribar al l铆mit assignat. La proposta tamb茅 est脿 oberta a les entitats del poble.

Actualment els pressupostos participatius se troben en la fase de recollida de propostes, i paral路lelament s鈥檋a iniciat la fase de difusi贸 amb una pregunta clara dirigida a la poblaci贸: 鈥淨u猫 faries al poble en 24.000 euros?”.

Un cop presentades les propostes, una comissi贸 t猫cnica i una altra de pol铆tica avaluaran les propostes presentades abans de passar-les a votaci贸 de la ciutadania, que 茅s qui acabar脿 decidint les actuacions que es realitzaran. 鈥La comissi贸 t猫cnica ser脿 molt important, ja que haur脿 d鈥檃nalitzar si les propostes presentades complixen amb les bases鈥, ha explicat Bertomeu.

Presentaci贸 i explicaci贸 Abans, per貌, de passar a votaci贸 les propostes hi haur脿 una fase de presentaci贸 i explicaci贸 a la ciutadania del projectes finalistes. Des del consistori esperen que tot el proc茅s participatiu estiga finalitzat a l鈥檈stiu per tal de poder executar el projecte o els projectes guanyadors dins de l鈥檈xercici pressupostari d鈥檈nguany.

Bertomeu ha posat en valor esta primera experi猫ncia amb uns pressupostos participatius al municipi, ja que si b茅 el 2023 hi havia una partida assignada de 6.000 euros, no es van arribar a desenvolupar les bases. A partir de l鈥檈xperi猫ncia d鈥檈nguany i de l鈥檃valuaci贸 final del proc茅s, Bertomeu s鈥檋a mostrat obert a continuar amb este proc茅s participatiu el 2025 i ampliar la partida pressupost脿ria.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 21 = 24

脷ltimes not铆cies