HomeSuccessosComença la segona fase de l'operatiu d'emergència de l'Ajuntament d'Alcanar després de...

Comença la segona fase de l’operatiu d’emergència de l’Ajuntament d’Alcanar després de garantir la seguretat de les persones

Avui ha començat la segona fase de l’operatiu d’emergència que ahir va activar l’Ajuntament d’Alcanar, després de les pluges torrencials que al migdia van causar fortes destrosses en els tres nuclis urbans del municipi. Diversos vehicles van quedar inutilitzats, i també va caure la xarxa elèctrica i de telecomunicacions.

Aquest matí els greus danys materials han estat evidents, tot i que el consistori encara no pot donar una xifra estimada. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha traslladat a les Cases d’Alcanar per a visitar l’afectació en aquesta part del municipi, després que s’haja reobert el trànsit. Així mateix, ha visitat el càmping dels Alfacs i l’institut Sòl de Riu, que també han sofert greus incidents. Joan Roig, alcalde d’Alcanar, l’ha acompanyat i ha insistit en la necessitat que “les administracions supramunicipals ajuden l’Ajuntament d’Alcanar a afrontar la magnitud d’aquesta tragèdia. Ens en sortirem, però sols no podem”. També ha remarcat que “es necessiten les ajudes amb urgència” i s’ha queixat que “els ajuts dels aiguats del 2018 van arribar gairebé dos anys després”.

El president ha afirmat que l’avaluació dels danys el Govern la farà conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcanar i els altres municipis afectats, i ha explicat que més enllà de la part de danys que hauran de cobrir les asseguradores, “nosaltres també ajudarem i es valorarà la possibilitat de demanar la declaració d’emergència de protecció civil, l’anomenada abans declaració de zona catastròfica, per poder millorar les ajudes”.

Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Bombers i Policia Local continuen treballant de forma coordinada amb l’Ajuntament d’Alcanar per recuperar la normalitat l’abans possible, traient aigua i runa de les zones afectades i treballant en la xarxa de carreteres secundàries afectades i altres tasques de postemergència.

En aquest sentit, durant els pròxims dies els serveis municipals de l’Ajuntament d’Alcanar recorreran tots els carrers del municipi per a recollir a tota la brossa generada en baixos, magatzems i locals comercials a causa de la tempesta. El consistori ha fet un avís a la ciutadania perquè no s’haja de desplaçar i puga deixar la runa al carrer. Així mateix, s’ha activitat una xarxa de voluntariat per a donar suport als veïns i veïnes que han de netejar.

En una primera fase, la principal prioritat de l’Ajuntament d’Alcanar ha estat la seguretat dels veïns i veïnes. “Ara ja tenim a tothom fora de perill i amb les necessitats bàsiques cobertes”, ha afirmat l’alcalde. La passada nit 65 persones van estar allotjades a l’hotel Carlos III, 5 al Montercarlo i 19 al pavelló municipal, on l’Ajuntament d’Alcanar va habilitar un espai amb el suport de Creu Roja. A hores d’ara l’operatiu del pavelló ha finalitzat, però una desena de persones continuaran allotjades als hotels.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 49

Últimes notícies