HomeSocietatLa primera majordoma de la Cinta, Mabel Marcos, reivindica tenir il·lusió i...

La primera majordoma de la Cinta, Mabel Marcos, reivindica tenir il·lusió i esperança

En 400 anys d’història de la Reial Arxiconfraria de la Cinta mai una dona havia estat primera majordoma, el màxim càrrec dins d’esta institució que s’assumix només per un any. Curiosament amb Marcos, i de forma excepcional, el període serà de dos anys i no només d’un, en coincidir el primer amb l’època més dura de la pandèmia i sense possibilitat de dur a terme cap tipus d’activitat. Com ella mateixa ens explica és un fet inusual, “al tenir un calendari marcat per les limitacions, però que malgrat tot no han impedit dur a terme la nostra tasca principal relacionada amb la devoció de la Mare de Déu de la Cinta, i en este sentit vull agrair públicament la comprensió i el comportament exemplar de tots els devots davant les dificultats sobrevingudes”.

Marcos sap que estem vivint moments insòlits que ens han obligat a adaptar-nos a la nova situació, “estos canvis, el fet de conviure amb el virus i les seues conseqüències han transformat el nostre món i la nostra manera d’entendre la vida, on les petites coses adquirixen una altra dimensió”.

I ens aquí on anima a poder gaudir dels dies en honor a la patrona de Tortosa, “moments que ens ajuden a recuperar l’alegria de les nostres tradicions, i una anhelada normalitat que ja comencem a intuir, sempre recordant, pel nostre propi bé i dels nostres veïns i amics, que la prudència és la millor aliada que tenim per a superar estos moments d’adversitat”. Per a la primera majordoma resulta imprescindible recordar en dies així totes aquelles persones que ens han dixat per culpa de la covid-19 i les seues famílies, “també tots els que han hagut d’afrontar la malaltia, als que han patit penúries esdevingudes de la crisi, i tota la gent que ha hagut de multiplicar esforços per a mantenir el control d’una situació tan inesperada. El nostre homenatge i reconeixement, la nostra solidaritat i el nostre record”.

Per a Mabel Marcos, ara que sembla que tornem a recuperar la normalitat, “demanem a la Verge de la Cinta, i especialment durant la setmana de festes, que facilite la cursa cap a a normalitat, que ens done força per a superar els mals moments, que ens protegisca i que il·lumine el destí de la nostra ciutat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies