HomeUrbanismeComencen les obres d’ampliació de l’auditori Felip Pedrell, que s’hauran de...

Comencen les obres d’ampliació de l’auditori Felip Pedrell, que s’hauran de fer en un any

L’Ajuntament de Tortosa ha començat les obres d’ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell, que tindran un termini d’execució d’un any. El projecte contempla la construcció d’un edifici annex destinat a una tercera sala amb una capacitat per a 300 persones i la remodelació del vestíbul d’este l’equipament cultural que va obrir portes l’any 1996. L’actuació afecta una superfície de 1.569 metres quadrats.

L’Ajuntament de Tortosa va adjudicar el 25 de març el projecte d’ampliació a l’empresa Construcciones Asensio SL (COASA) per un import de 2.806.775 euros, que es distribuirà en dos anualitats. La direcció de l’obra també ha estat adjudicada a Soc Arquitectura i Enginyeria per un import de 45.279 euros.

L’obra es finançarà amb una subvenció de 2,5 milions d’euros del Ministeri de Cultura i una altra de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. A més, l’Ajuntament compta amb una subvenció nominativa de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros, que es destinaran a la il·luminació, sonorització i l’adquisició de les grades retràctils de la nova sala, així com a la millora de les actuals instal·lacions amb una intervenció a la coberta per a reparar les goteres i la renovació del sistema de climatització.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en una visita d’obres feta dilluns, va recordar que l’aprovació del projecte d’ampliació, la licitació i l’adjudicació de l’obra les ha dut a terme l’actual govern (Movem-PSC i ERC) perquè “quan vam accedir al govern, el projecte no estava ni aprovat i per tant s’havien de fer tots els tràmits que no es van fer abans de les eleccions municipals“. L’alcalde ha respost així a les crítiques de Meritxell Roigé, que assegura que les obres d’ampliació del teatre auditori ja “porten 10 mesos de retard”. En este sentit, Jordan ha rememorat a “aquells que estan a l’oposició i cada dia donen lliçons” els anys de “retard històric” de les obres de la nova plaça de la Catedral, del pont de l’Estat o de les piscines municipals.

Cap alteració fins al juliol

Les obres d’ampliació no alteraran la programació cultural prevista fins la primera quinzena de juliol. La XXXI Mostra de Jazz serà l’últim esdeveniment cultural que acollirà el Teatre Auditori Felip Pedrell. El Festival de Música de Tortosa Proto-fest, que tindrà lloc durant la segona quinzena de juliol, ja es farà a l’aula didàctica del Museu de Tortosa, a l’Espai Moreira i en altres indrets alternatius, a l’igual dels espectacles que s’inclouran en la pròxima temporada de la programació estable, segons que ha explicat la regidora de Cultura, Mar Lleixà (ERC), també present a la visita d’obres.

Roigé recorda que tant Movem com ERC s’hi van oposar, a l’ampliació

Tot i el vot en contra de Movem i ERC en dos ocasions el passat mandat, finalment, gràcies a la nostra persistència el projecte d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell serà una realitat”, ha dit la portaveu de Junts per Tortosa, en una visita a les obres. Meritxell Roigé ha lamentat que la nova sala porte un retard de 10 mesos, ja que el govern municipal “ha estat incapaç d’iniciar les obres fins aquesta setmana, quan estava tot preparat per a començar-les el passat estiu”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 76

Últimes notícies