HomeSocietatContinuen els treballs d’arqueològica al Castell d'Ascó

Continuen els treballs d’arqueològica al Castell d’Ascó

Els treballs d’arqueològica al Castell d’Ascó, que es van iniciar durant el mes de juliol, permeten estudiar les restes arqueològiques que van apareixent, i interpretar les diferents èpoques que l’han anat conformant, així com el funcionament dels espais en l’època en què van ser concebuts. Tot això amb la idea de futur de recuperar el conjunt del castell i fer-lo íntegrament visitable.

En esta campanya s’intervé a la zona que correspon a l’antiga capella del castell dedicada a Sant Pere – queda dempeus l’absis de la mateixa-, a la zona d’estances residencials per la Comanda, i a una zona d’espais destinats a la defensa del castell.

De moment han aparegut grans sitges per a cereals, restes d’un forn i el paviment i la porta d’accés al priorat de Sant Pere. A més, a la plana que es troba als peus dels edificis anteriors han aparegut la base dels murs, molt derruïts, però que permeten deduir l’organització interna d’este espai.

L’excavació estratigràfica combina mitjans manuals i mecànics, de la totalitat dels enderrocs fins a la localització dels nivells de circulació de les diferents estances com són la capella i sales annexes. A més, s’està recuperant, classificant i replegant de manera diferenciada els materials constructius procedents de la destrucció de les dependències, i es valorarà si és possible recuperar-los en una propera actuació de consolidació del conjunt.

L’obra va a càrrec de l’empresa Recop, es va adjudicar per uns 250.000 € amb un termini d’execució de cinc mesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 92

Últimes notícies