HomeSocietatContinuen els treballs d’exhumació de soldats de la Guerra Civil a la...

Continuen els treballs d’exhumació de soldats de la Guerra Civil a la fossa de Masdenverge

Els arqueòlegs continuen treballant a la fossa de Masdenverge, on el passat mes d’abril van haver d’exhumar d’urgència sis soldats de l’exèrcit franquista que van perdre la vida durant la Batalla de l’Ebre.

En aquell moment també van recuperar-se diversos objectes personals com una xapa d’identificació, una cantimplora i munició. L’excavació arqueològica va haver-se d’executar d’urgència, ja que les futures obres de remodelació de la zona haurien pogut malmetre les restes.

La fossa es troba al cementiri de Masdenverge. Esta setmana, el director general de Memòria Democràtica del Departament de Justícia, Alfons Aragoneses, acompanyat de la professora Rosa Ana Alija, del Comitè Tècnic de Fosses, publicava diverses fotografies a les xarxes socials de la seua visita a la fossa de Masdenverge, en què detallava que “els arqueòlegs estan exhumant diversos cossos de soldats”.

Després de la primera excavació ja es va preveure que se n’hauria de fer una segona, ja que es calculava que podria haver-hi una vintena de soldats enterrats més. Aragoneses també indicava que s’hi han trobat “objectes que aporten informació per a conèixer millor el període de la Guerra Civil”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies