HomeSense categoriaConveni de col·laboració entre la Lliga Contra el Càncer de les Comarques...

Conveni de col·laboració entre la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i l’Obra social “la Caixa”

L’Obra social “la Caixa” col·labora amb la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, en un projecte destinat a donar ajut econòmic als malalts de càncer i a reforçar l’activitat dels Grups d’Ajuda Mútua de persones amb càncer a la província de Tarragona. El passat 2 de juliol de 2019 es va signar el conveni de col·laboració amb la directora d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Tatiana Caro, el vicepresident primer de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí i Rosa Guillamón Bertran, delegada de la Lliga a Amposta.

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les 
Terres de l’Ebre atén el malalt oncològic de la demarcació de Tarragona en totes les fases de la malaltia i els familiars implicats.

Este conveni permetrà continuar incidint en la necessitat de suport als malalts des del vessant psicològic i econòmic. El projecte es porta a terme a través de l’equip tècnic de la Lliga, format per dos psicooncòlogues, amb el suport d’una administrativa i voluntariat especialitzat, a més de comptar amb la col·laboració de la xarxa de Treballadors Socials de la Província de Tarragona. 

 

Esta atenció es basa en GAM (Grups D’Ajuda Mútua) Els GAM de la Lliga es troben distribuïts en 11 ciutats de la demarcació (Amposta, Deltebre, el Vendrell, la Selva del Camp, la Sénia, Montblanc, Móra la Nova – Altebrat, Reus, Tarragona, Tortosa i Vila-seca) i destina prop de 100.000 euros al servei dels malalts.
Un dels serveis de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre són els Grups d’Ajuda Mútua. En el seu inici per a dones amb càncer de mama. En l’actualitat s’hi han afegit malalts d’altres patologies i s’ha creat un grup específic per a malalts amb ostomies.

 

Ajuts econòmics

La Lliga Contra el Càncer dona ajuts econòmics a les famílies afectades de càncer que, a més, es troben en risc de pobresa o exclusió social. Durant este any prop de 82 famílies han rebut ajuda econòmica sota els criteris que valoren inicialment els treballadors socials dels ajuntaments, hospitals, consells comarcals i altres i l’equip mèdic de la Lliga.
Es destina un 45,77% del pressupost anual de la Lliga a suport a malalt i voluntariat, amb un import de 159.199,00 euros. 

Redaccio C.C.
Redaccio C.C.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 94

Últimes notícies