HomeSocietatCostes enderroca dos magatzems per a embarcacions al Perelló que ocupaven el...

Costes enderroca dos magatzems per a embarcacions al Perelló que ocupaven el domini públic marítim

Costes ha obligat a derruir dos magatzems per a embarcacions que ocupaven el domini públic marítim terrestre al terme municipal de Perelló, al Baix Ebre, sense títol de concessió. Fa gairebé deu anys es va iniciar un procés de denúncia per les obres a la teulada que es van fer en estos habitacles sense autorització i per ocupar un espai 55 metres quadrats de la platja, a la finca coneguda com dels Cavallé, de la urbanització Morro de Gos del municipi. Com ha confirmat l’ACN, les cases tenen propietaris diferents. En una s’ha atès l’ordre i s’ha començat l’enderroc esta setmana, i l’altra, si no es fa abans, la derruirà el servei de Costes a partir de la setmana vinent. El cost, de més de 18.500 euros, l’han d’assumir els propietaris.

Segons fonts consultades per l’ACN, estes casetes per a embarcacions es van construir fa diverses dècades, amb una rampa de formigó fins a l’aigua que travessa la platja, i formen part d’un complex d’habitatges familiars que hi ha a l’anomenada finca dels Cavallé. Se situen, i ocupen sense permís, l’espai de domini públic marítim terrestre, en un espai situat al nord de la platja de Santa Llúcia i dels Bufadors.

Després de la denúncia interposada pel Ministeri, Costes va determinar l’any 2013 que els propietaris dels habitacles havien de pagar una multa d’uns 1.200 euros i havien de derruir els magatzems, complint amb l’obligació de restituir i reposar l’espai al seu estat anterior, com preveu la normativa de Costes.

Els afectats van presentar primer un recurs d’alçada, que va desestimar la mateixa direcció general de Costes, i després van recórrer la resolució amb un contenciós administratiu, que va tombar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’any 2016.

Costes ha fet els últims anys diverses notificacions per fer complir l’ordre d’enderroc dels habitacles i davant la inacció dels amos, l’any passat va comunicar-los que l’executaria de manera subsidiària, per un import de més de 18.500 euros que han d’assumir els propietaris. Després d’un últim intent d’un dels afectats, que va presentar un recurs de reposició desestimat de nou pel TSJC, els responsables dels magatzems van fer arribar a Costes la sol·licitud d’autorització per executar l’ordre, però amb una pròrroga que ja ha vençut.

L’Ajuntament del Perelló ha rebut la comunicació de Costes per fer l’actuació i també el projecte d’enderroc. Una de les construccions ja s’ha començat a derruir aquest dimecres, i Costes farà el mateix amb l’altra si no s’hi actua abans de dimecres vinent 2 de novembre. Segons fonts del consistori, aquest és un cas excepcional al litoral del Perelló i que no hi ha altres construccions que estiguen afectant el domini públic marítim terrestre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 29

Últimes notícies