HomeSocietatCreu Roja atén prop de 3.400 persones a Tortosa durant el 2022,...

Creu Roja atén prop de 3.400 persones a Tortosa durant el 2022, gairebé el 50% en projectes d’extrema vulnerabilitat

Durant l’any passat la Creu Roja va arribar a un total de 3.387 persones ateses des de l’assemblea local de Tortosa, que dona cobertura a 9 municipis de la zona. D’aquestes, gairebé un 50% -1.626 persones-, ho han estat en projectes específicament destinats a usuaris en situació d’extrema vulnerabilitat.

El context socioeconòmic actual fa que moltes de les persones que s’adrecen a l’entitat segueixin necessitant resposta en allò més bàsic per tenir una vida digna, com ara: la cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, ajudes de caràcter sanitari i prestacions econòmiques per afrontar despeses de subministres, lloguer, vestimenta… Pel que fa a la cobertura de necessitats bàsiques, l’organització humanitària ha atès un total de 1.480 persones a la zona, a través de 4 projectes, dos d’ells destinats a infants d’entre 0 i 6 anys. L’atenció a la infància en dificultat social és una de les prioritat de la Creu Roja a Tortosa.

Durant el 2022 l’entitat ha prestat suport a 158 nens, nenes i joves en situació de vulnerabilitat, amb projectes que busquen impulsar el seu desenvolupament de manera global, fomentant la seva capacitació, el lleure saludable i hàbits de vida adequats. A més, l’organització compta a la ciutat amb una de les dues llars d’infants que la Creu Roja té a l’Estat, i que actualment acull a 50 menors. L’acompanyament psicosocial i el treball per combatre la soledat no volguda són els altres dos pilars de l’activitat de Creu Roja a Tortosa.

L’organització ofereix orientació laboral i jurídica, així com atenció psicosocial a persones amb dificultats socioeconòmiques per millorar les seves capacitats i fomentar el seu benestar.

Un dels principals col·lectius al que s’adrecen aquestes accions és el de la gent gran. Un total de 573 persones majors de 60 anys participen en programes de promoció de l’envelliment actiu per millorar les relacions socials, les funcions cognitives i el seu benestar físic i emocional. Per altra banda, l’entitat ha prestat el servei de teleassistència a 271 usuaris durant el 2022, amb els quals es manté un contacte constant i disposen d’atenció directa 24h al dia, els 365 dies de l’any. En tot l’any passat es van realitzat un total de 4.119 intervencions des del servei de teleassistència a Tortosa.

En el pla sanitari, l’entitat ha ates un total de 1323 persones des del Centre de Reconeixement Mèdic ubicat a l’Avinguda Catalunya i ha ajudat a tramitar la targeta sanitària a 33 persones.

Una tasca realitzada gràcies a la col·laboració desinteressada de 191 persones voluntàries que participen activament en el dia a dia de l’assemblea i 1.504 persones i empreses sòcies que donen suport a la Creu Roja de Tortosa per poder continuar fent la seva tasca d’atenció als més vulnerables.

Reinauguració de les instal·lacions amb homenatge a Anna Algueró

Coincidint amb el canvi de mandat de l’actual Comitè Local de Creu Roja a Tortosa, l’entitat ha inaugurat la remodelació de les seves històriques instal·lacions ubicades al centre de la ciutat (C/ Ramon Berenguer IV, 34), després d’una reforma per fer-les més accessibles i adaptar-les a l’activitat que s’hi duu a terme actualment.

La inauguració, que s’ha celebrat aquest dimarts, ha reunit a més d’una seixantena de persones i autoritats vinculades d’una manera o altra a la Creu Roja de Tortosa.

Durant l’acte, en el qual hi ha participat el president local de Creu Roja, Josep Anguera, el president provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, el Diputat per Tarragona al Congrés, Ferran Bel, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha presentat la Sala Anna Algueró, un espai que porta el nom de qui fou membre del Comitè Local de Creu Roja Tortosa des de 1995 fins a 2022 en honor a la seva entrega i dedicació a l’entitat.

El president local de Creu Roja Tortosa, el Sr. Josep Anguera, ha volgut remarcar “l’agraïment a tots els qui han format part del Comitè Local de Tortosa en els darrers 12 anys, a totes les persones, tècniques i voluntàries, que treballen per tirar endavant l’activitat d’atenció a les persones vulnerables, i a totes les persones sòcies, empreses i institucions que donen suport a la tasca que es realitza des de l’àmbit local”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 19

Últimes notícies