HomeSocietatCreu Roja Tortosa anuncia el tancament de la llar d'infants i acomiada...

Creu Roja Tortosa anuncia el tancament de la llar d’infants i acomiada als seus treballadors

Els treballadors de la llar d’infants de la Creu Roja a Tortosa han rebut aquesta setmana la notificació del seu acomiadament un cop confirmat el tancament del servei. La viabilitat econòmica que anava a càrrec de l’entitat social s’ha fet insostenible i ha donat com a resultat la pèrdua de l’única llar de caràcter social de la ciutat, on ara mateix dotze famílies en situació de vulnerabilitat no tindran cap opció més que anar a una llar totalment de gestió privada. Les pèrdues anuals calculades en uns 60.000 euros resulten impossibles de suportar per una entitat de caràcter social com Creu Roja, que pensava en una  futura municipalització de la llar com una de les fórmules per continuar mantenint el servei adreçat a tots tipus de famílies.

La polèmica per impulsar la llar d’infants de Tortosa va viure un intens ple a l’ajuntament de Tortosa el passat mes de novembre. En aquell moment l’oposició a  l’alcaldesssa Meritxell Roigé va impedir la creació d’una comissió tècnica per a impulsar la llar d’infants al sentir-se’n exclosa. En concret amb els vots contraris de Movem Tortosa, Esquerra Republicana, Ciutadans i la CUP, es va tombar la creació de la comissió tècnica que havia d’avaluar la viabilitat del nou servei i la seua habilitació a l’edifici de Creu Roja, entitat social amb una llar d’infants privada adreçada a xiquets amb risc d’exclusió social i que assumiria la gestió de la futura escola bressol pública, que també prioritzaria este perfil d’usuaris.

El servei, en la mesura que la Generalitat subvenciona ja les places de P2 (1600 euros anuals per xiquet) i va anunciar que també subvencionaria els de P1 el curs que ve, seria gratuït per als més menuts; i, segons va recalcar l’alcaldessa, Meritxell Roigé, a través de l’acord amb Creu Roja i els recursos de la Generalitat, “no costarà ni un euro a la ciutat“. Però el problema no és que els quatre grups que s’hi van oposar rebutjaven esta opció, sinó que havien demanat formalment a Roigé, en la Comissió informativa de serveis a les persones, que la comissió d’estudi, a més a més dels cinc tècnics i de la regidora d’Ensenyament com a presidenta, que és el que estipularia la normativa, inclogués excepcionalment un representant de cada grup municipal “per a afavorir la transparència” del procés, atenent que inclou una entitat privada i que hi podrien haver alternatives d’aprofitament d’altres edificis o de fons europeus, però l’equip de govern no ho va veure ni preceptiu ni necessari.

En aquell moment l’equip de govern va insistir que el ‘no’ d’11 regidors que impedia crear la comissió, posava en risc que la tramitació no arribés a temps perquè la llar d’infants pugues entrar en servei el pròxim curs, com estava previst. Els quatre grups, a més a més, van trobar inadequat que l’alcaldessa anunciés la creació de la llar d’infants a la Creu Roja, on es podran arribar a oferir 74 places gratuïtes, abans d’haver creat la comissió d’estudi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

61 + = 66

Últimes notícies