HomeCrònicaCrònica · La ubicació del nou CAP i el futur industrial marquen...

Crònica · La ubicació del nou CAP i el futur industrial marquen un debat insípid a Móra d’Ebre

El Teatre municipal la Llanterna de Móra d’Ebre es va omplir d’espectadors per a seguir el tradicional debat entre candidats a les properes eleccions municipals, organitzat des de Ràdio Móra d’Ebre i amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes. Amb poques contraposicions d’idees, la majoria d’intervencions es van centrar a explicar -o llegir directament- el propi programa electoral, però van constatar que el futur industrial, l’arribada del fons nuclear i la ubicació del nou Centre d’Atenció Primària marcaran els propers anys a la capital de la Ribera d’Ebre.

L’adquisició dels terrenys on s’ha de situar el nou CAP als afores de la població va protagonitzar un dels únics punts d’intercanvi d’idees. La candidata del PSC, Dolors Gurrera, va criticar-ne la ubicació “allunyada del centre”. El candidat a la reelecció, Rubén Biarnés, de Junts per Móra d’Ebre, va destacar que “una parcel·la tan extensa no s’ha trobat al centre del municipi”, i va defensar la nova ubicació com a “idònia” perquè la Generalitat puga acollir el nou CAP.

Els candidats de Fem Móra (CUP), Jordi Fornós, Endavant per Móra, Eduard March, i Units per Móra, Josep Líndez, van subratllar la necessitat de “dotar el CAP de serveis i que tinga atenció 24 hores”, una petició que va compartir també Biarnés. Totes les formacions van coincidir en la necessitat de defensar l’Hospital Comarcal i que augmenten els serveis que presta en l’actualitat, amb la incorporació de noves unitats adreçades a malalties renals o les cures pal·liatives. Per la seua banda, la candidata d’ERC va posar també l’accent en la millora del manteniment de la via pública, amb les places, voreres i jardins.

D’altra banda, l’arribada dels fons de transició nuclear també va tenir protagonisme en el debat. Des de Fem Poble van defensar la necessitat d’augmentar les aportacions de la Generalitat al territori, fins al 100 % de la recaptació de l’impost, i les formacions de Junts i PSC van retraure a ERC que s’oposés a la modificació del decret per a augmentar la recaptació i la distribució del fons. Per la seua banda, la candidata republicana, Marta Montagut, va posar l’accent en la necessitat de destinar el fons a “l’ajut de les petites i mitjanes empreses”, i també l’ampliació del polígon industrial. L’augment del sòl industrial va ser una reivindicació compartida i també la necessitat d’explorar noves línies d’ajuts a l’emprenedoria. Per la seua banda, el candidat del Partit Popular va subratllar la importància “de tenir cura de la totalitat del terme” i, especialment, “de la xarxa de camins”, i va posar l’accent en els agricultors que treballen a la capital riberenca.

 

Un punt d’interès

Els resultats a les eleccions a Móra d’Ebre seran un dels focus d’interès periodístic de cara als propers comicis. L’actual alcalde, Rubén Biarnés, es presenta per primer cop com a cap de llista després d’accedir a l’alcaldia amb la renúncia de Joan Piñol. Les mirades es focalitzen en si la formació serà capaç de mantenir la majoria absoluta que va obtenir en els últims comicis, amb set dels tretze regidors del ple.

Al davant té els nous candidats, Eduard March i Josep Líndez, de candidatures municipals, i la republicana Marta Montagut, que també ha estat una de les noves incorporacions per a optar a l’alcaldia. D’altra banda, Jordi Fornós torna a encapçalar la llista de la CUP i la històrica regidora Dolors Gurrera també torna a encapçalar la llista, com fa vuit anys. Francesc Launes també tornarà a optar a l’alcaldia a les files del PP. En els últims comicis va perdre la representació a l’Ajuntament.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 8

Últimes notícies