Cuidem Tortosa

Aquest primer any de mandat ha estat ple de desafiaments, principalment a causa de la situació heretada, per part de l’anterior govern municipal, amb una mancança molt forta de manteniment dels equipaments municipals i de la via pública. Així, des de la regidora de Serveis, hem hagut de fer front als problemes derivats d’obres faraòniques del passat, que mancaven del manteniment adequat o nul. Hem hagut de gestionar incidències bàsiques com goteres en teulades d’edificis municipals emblemàtics (Llotja, Mercat, Biblioteca….), deficiències en sistemes d’aire condicionat (Mercat, Biblioteca, Auditori, antic escorxador…), i la falta de manteniment en edificis com la UNED, el Win o l’Espai Moreira.

També els camins municipals presenten un estat de deteriorament i falta de manteniment d’anys o tenim a la ciutat obres mal acabades com el carrer Cervantes, la font de la plaça de l’Ajuntament, la font de la plaça Francesc Macià (inaugurada a correcuita) i la situació crítica del Centre d’Acollida d’Animals (sense abeuradors, gàbies trencades, goteres, etcètera). Aquests són només alguns dels exemples que hem trobat i que estem resolent.

A més, ens enfrontem a una mancança de personal en diversos departaments municipals. Tot i les dificultats treballem per capgirar la situació i, en aquest sentit, volem expressar el nostre agraïment sincer a tot el personal municipal: brigada, serveis, neteja, jardiners, enllumenat, aigües, governació, atenció al ciutadà… i molts altres, que amb el seu esforç constant permeten que Tortosa avanci dia a dia.

Aquest govern treballa constantment per aconseguir una ciutat més bonica, acollidora, alegre, verda i accessible per a tots i totes. I per endreçar la situació, hem engegat el Pla Cuidem Tortosa, que en els primers mesos ha desenvolupat prop de 200 actuacions de millora en espais verds, accessibilitat i manteniment urbà a tots els barris i pobles. Entre les accions destacades hi ha l’eliminació de barreres arquitectòniques a Costa Capellans i les escales de la Catedral, la instal·lació d’una porta d’obertura automàtica a la Biblioteca, la neteja i cimentació del barranc del Célio, la instal·lació de tanques de protecció a parcs infantils, les millores al poliesportiu de Remolins i als Jardins del Príncep, les reparacions en voreres en molts barris i teulades d’edificis municipals com la Llotja i el Mercat, la creació de nous lavabos al mercat, la instal·lació de més papereres, la neteja d’embornals, la plantació d’arbres i flors de temporada i la millora de l’arbrat urbà, entre altres.

Ara, mirant cap al futur, hem començat a implementar el segon Pla Cuidem Tortosa, amb noves i ambicioses propostes per dinamitzar els barris i millorar la qualitat de vida dels tortosins i tortosines. Aquest pla continua la nostra línia de compromís amb la sostenibilitat, l’accessibilitat, la creació d’espais més verds i agradables per a tothom, escoltant als barris i treballant al seu costat. La millora del parc Teodor Gonzàlez; la pavimentació i millora de carrers a tots els barris; la reparació del mur de la plaça del Barranc a Sant Llàtzer o les millores al parc dels Països Catalans; l’actuació a les escales i la il·luminació del barri de Santa Clara o la renovació de la plaça dels Dolors, són algunes de les mesures que duren a terme els pròxims mesos.

Continuarem també amb les campanyes de civisme per garantir la convivència i seguretat a l’espai públic, unes campanyes que apel·len a la corresponsabilitat de la ciutadania. Així, després de les campanyes sobre les escombraries i l’obligatorietat de portar lligats els gossos i recollir-ne les deposicions, impulsem ara una campanya per regular la circulació de patinets i bicicletes al centre comercial i les zones de vianants, on en horari comercial serà obligatori anar a peu.

Des del govern municipal treballem per continuar embellint i millorant cada racó de la nostra estimada ciutat. Cada barri, cada carrer és important. Ens mantenim compromesos a fer de Tortosa una ciutat que no només creixi en infraestructura, sinó que també floreixi en benestar i harmonia per a tots els tortosins i tortosines.

Tortosa, mirant cap al riu, mirant cap al futur. Entre tots i totes, Cuidem Tortosa.

Marga Abelló Giner
Marga Abelló Giner
regidora de Serveis Municipals, Governació i Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 26

Últimes notícies