HomeSuccessosDecomissen a l'Ampolla 34 quilos de cranc blau sense la documentació sanitària...

Decomissen a l’Ampolla 34 quilos de cranc blau sense la documentació sanitària i comercial per posar-lo a la venda

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil, en coordinació amb inspectors de Pesca de la Generalitat, han decomissat a l’Ampolla 34,5 quilos de cranc blau que era transportat dins d’una furgoneta sense cap documentació que acredités legalment la seva traçabilitat, captura i possible venda posterior. Sospitaven que el carregament anava a ser introduït dins del circuit comercial malgrat no disposar dels documents sanitaris i comercials necessaris.

El cos armat i la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible van organitzar un operatiu per frenar el transport i comercialització il·legal de cranc blau davant les sospites existents al respecte.

Els dispositius, desplegats els durant els últims dies, pretenien identificar transportistes i potencials clients. En un d’aquests controls van localitzar la furgoneta amb la càrrega de 34,5 quilos de cranc blau sense documentació. La Guàrdia Civil ha recordat que l’actuació, en última instància, pretén evitar que entri a la cadena alimentària algun tipus de contaminant i lluitar contra l’evasió d’impostos per la seva comercialització.

Els fets van ser comunicats al Departament d’Acció Climàtica, organisme competent en l’obertura d’un possible expedient sancionador. Els exemplars intervinguts van ser immobilitzats i dipositats a la llotja del port pesquer de l’Ampolla i, un cop el Servei de Seguretat Alimentària del Departament de Salut acrediti que són aptes per al consum humà, seran donats a una entitat benèfica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 1 =

Últimes notícies