HomeSocietatEl CAT participa en un projecte europeu sobre el control de la...

El CAT participa en un projecte europeu sobre el control de la qualitat de l’aigua

El CAT participarà en el projecte “Gestió climàtica resilient per una desinfecció segura i productes derivats  en sistemes d’abastament”, el projecte SAFECREW, que ha estat seleccionat dins del programa d’investigació i innovació de la Unió Europea Horizon 2022, i que té un pressupost global de 4.000.000 €.

Aquest projecte està coordinat per l’Associació Alemanya de l’Aigua i hi participen onze entitats entre les quals destaca la Universitat d’Hamburg i la Universitat Politècnica de Milà. En l’àmbit estatal hi participa el centre tecnològic EURECAT i el Consorci d’Aigües de Tarragona.

El projecte consta de dues línies principals d’investigació, per una banda, aplicar nous mètodes de mesura de la qualitat de l’aigua i, per altra banda, utilitzar tècniques digitals per optimitzar el procés de desinfecció. El CAT concretament hi participaria per experimentar els avenços en la seva pròpia xarxa de distribució, provant nous equips de detecció de trihalometans i subproductes de la desinfecció així com altres tècniques avançades.

L’objectiu del Consorci en aquest projecte és el d’optimitzar els processos de floculació, decantació i filtratge de la planta de tractament d’aigua potable així com el de perfeccionar l’ús de les electrocloracions a la xarxa de distribució.

El president del CAT, Joan Alginet, es mostra molt satisfet de l’aprovació del projecte europeu i assegura que “aquest tipus de projectes són molt importants, ja que ens permeten potenciar la millora continua, un dels compromisos del CAT, i a més fer-ho a gran escala i de la mà de socis molt potents”.

La part de subvenció que li pertoca al CAT per a poder destinar recursos humans i tècnics al projecte SAFECREW és del voltant de 200.000 €.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 80

Últimes notícies