HomeSense categoriaDeltebre aprova el nou POUM, que resol el microurbanisme i que projecta...

Deltebre aprova el nou POUM, que resol el microurbanisme i que projecta 4.000 nous habitatges

BAIX EBRE // El ple de l’Ajuntament de Deltebre ha donat el vistiplau a l’aprovació provisional del Pla d’ordenació urbanística municipal, que dota el municipi d’un nou reglament urbanístic que dixa enrere les normes subsidiàries del 1995 i que projecta el creixement urbanístic del municipi per als pròxims 20 anys. El document, que haurà de ser aprovat ara de manera definitiva per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, ha incorporat un 80% de les al·legacions presentades per la ciutadania.

El document, que ha estat redactat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, manté la identitat del municipi, “l’essència Delta”, amb un model de creixement sostenible que evita les grans construccions i aposta per omplir els buits urbanístics que encara hi ha a l’interior del nucli urbà a partir del model de casa i jardí i s’introduïx la tipologia constructiva de casa pati. El nou POUM projecta un creixement de fins a 4.000 nous habitatges en 20 anys, fet que permetria un increment poblacional de fins a 10.000 habitants. El nou POUM preveu també la construcció de més de 400 habitatges socials, en funció dels desenvolupaments urbanístics que s’acaben concretant. També s’incrementa un 40% la superfície d’equipaments i un 162% les zones verdes respecte de l’actual normativa urbanística.

El nou POUM també facilitarà el desenvolupament de noves zones hoteleres, preveu la creació de nous usos turístics i comercials, i també projecta l’ampliació del polígon industrial, la dinamització dels terrenys de l’entorn del pont ‘Lo Passador’ per a seguir obrint el municipi al riu Ebre i la consolidació de Riumar com a pol d’atracció turística.

El POUM preveu també un catàleg de béns a protegir i un catàleg de masies, així com també l’ampliació del Parc del Riu i la recuperació del cinema teatre del Rialto, l’adequació de les antigues estacions del Carrilet, de la Cambra Arrossera o del Mas de Pascual com a espais de foment cultural i turístic.

Microurbanisme

Durant el ple municipal del passat dimecres 1 de juliol, el govern municipal va explicar que el nou POUM s’ha fixat sobretot en el microurbanisme per a “resoldre” els obstacles urbanístics que generen a la ciutadania les normes subsidiàries del 1995, ajustant vials, respectant construccions i millorant els paràmetres urbanístics. El document definitiu del POUM ha incorporat un 80% de les al·legacions presentades per la ciutadania (al voltant de 400 durant el període d’exposició pública i les presentades de manera extemporània), i també s’han incorporat 30 informes sectorials de diferents administracions. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler ha posat en valor el fet que el nou POUM estiga legitimat per la gran participació de la ciutadania: “Hi hagut una gran participació ciutadania, abans i després de l’aprovació inicial, i l’aprovació del 80% d’al·legacions dona un punt de legitimitat i de força al nou POUM”.

L’aprovació definitiva del POUM per part de la CUTE, previ informe de Costes de l’Estat, haurà d’arribar abans del 3 d’octubre, que és quan acaba el termini de suspensió de llicències urbanístiques. L’alcalde ha destacat que l’aprovació definitiva del POUM marcarà “un punt d’inflexió” al municipi “per a totes aquelles persones que durant anys han tingut situacions urbanístiques complicades i que ara amb el POUM se’ls ha solucionat i ja podran demanar llicència per a construir, així com també de totes les inversions pendents i latents al municipi que permetran donar noves oportunitats a la població”.

L’aprovació del POUM es va fer amb només els vots favorables del govern municipal d’Enlairem Deltebre i l’abstenció d’ERC i el PSC, que van lamentar que havien tingut poca participació en el procés de redacció del POUM. “No pensem que siga un POUM de tothom, des del grup d’ERC hem trobat a faltar més oferta de participació i diàleg”, va dir el portaveu republicà Joan Alginet. ERC i PSC esperaven poder donar el vot afirmatiu a l’aprovació definitiva del POUM, però l’alcalde els va recordar que este tràmit correspon a la CUTE. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 50

Últimes notícies