HomeCulturaDeltebre i Sant Jaume organitzen rutes literàries per redescobrir els racons del...

Deltebre i Sant Jaume organitzen rutes literàries per redescobrir els racons del Delta

L’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja segueixen impulsant accions conjuntes per reforçar la marca Delta. Si bé fa pocs mesos es va realitzar el Volta i Tapa’t, la ruta de tapes entre les dues poblacions, aquesta setmana s’ha presentat les rutes literàries per Deltebre i per Sant Jaume d’Enveja.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “més enllà de la lluita conjunta contra la regressió, des de Deltebre i des de Sant Jaume compartim la voluntat de desplegar accions, serveis i projectes comuns que ens permetin millorar la vida dels nostres veïns i veïnes”. “I en el cas d’aquestes rutes – ha detallat Soler – són una oportunitat per aprendre a descobrir el nostre Delta des de les paraules i des de la lectura”.

En la mateixa línia, l’alcalde de Sant Jaume, Joan Castor Gonell, ha detallat que “aquestes rutes ens han de permetre seguir creant la necessitat de protecció d’aquests espais tant fràgils del Delta i, a la vegada, són una oportunitat per generar sinèrgies entre paisatge i promoció cultural”.

En total es realitzaran 4 rutes, dues a cada població, per redescobrir paisatges a través del recull d’obres i de textos d’autors del territori com Gerard Vergés, Sebastià Juan Arbó, Baltasar Casanova, Laia Viñas, Maria Climent, etc. La primera d’aquestes rutes serà el proper 26 de març a l’Illa de Buda i s’emmarcarà a través de l’obra L’Obsessió de les dunes, de Zoraida Burgos. Les rutes es reprendran el mes de juny, a la Finca de Bombita, el mes d’octubre, a la via verda de Sant Jaume, i el mes de desembre, novament a Deltebre, a la Bassa de les Olles i al port d’Illa de Mar.

La regidora de Cultura i Ensenyament de Sant Jaume, Mònica Colàs, ha manifestat que “les rutes estan distribuïdes en el temps per així poder gaudir dels diferents colors del Delta i del contrast de paisatges depenent de l’estació”.

Finalment, la regidora de Foment Cultural, Anna Giménez, ha subratllat que “aquesta acció se suma a la resta d’actuacions que estem realitzant des de l’Ajuntament de Deltebre per impulsar la cultura i fomentar l’hàbit de la lectura entre els veïns i veïnes”. De fet, Giménez ha recordat que en breu es posarà en funcionament el servei de Llibres Nòmades al municipi per traslladar la Biblioteca als carrers de Deltebre.

Les inscripcions es poden realitzar al Centre Cultural del Delta, al telèfon 977489925 o al correu biblioteca@deltebre.cat, o bé a la Biblioteca Francesc Balagué al telèfon 977468932 o al correu biblioteca@santjaume.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 37

Últimes notícies