HomeSense categoriaDeltebre inicia el procés de participació ciutadana per confeccionar l’Agenda d’Acció Climàtica

Deltebre inicia el procés de participació ciutadana per confeccionar l’Agenda d’Acció Climàtica

BAIX EBRE // Just el dia que Deltebre compleix 44 anys d’història, l’Ajuntament ha engegat el procés de participació ciutadana per confeccionar l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre. Un document que ha de permetre que el municipi seguisca avançant sota el marc dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “avui marquem un punt d’inflexió per dibuixar el Deltebre del futur amb criteris de sostenibilitat, i vinculant el compromís que tenim amb la ciutadania mitjançant el Pla de Govern amb les prioritats que els veïns i veïnes establisquen en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”.

En este sentit, el passat mes de novembre de 2020 es va iniciar una diagnosi interna a l’Ajuntament de Deltebre per establir el context i radiografiar les diferents actuacions i projectes que s’estan desenvolupant. A partir d’aquí els veïns i veïnes podran aportar la seua opinió, i posteriorment s’elaborarà un pla d’acció per encaminar Deltebre en la línia del desenvolupament sostenible. El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha explicat que “este pla d’acció ha de ser ambiciós, adaptat al municipi, i ha de tenir com a pilars fonamentals a les persones i el planeta, passant per l’esfera econòmica, social i ambiental”.

El procés de participació ciutadana

Durant gairebé un mes, la ciutadania de Deltebre podrà mostrar la seua opinió a través de la pàgina web habilitada per a la confecció de l’Agenda, que inclou una enquesta en línia, un mur virtual on tota la ciutadania podrà proposar les actuacions que s’haurien de desenvolupar durant els pròxims 10 anys i una bústia de suggeriments.

Paral·lelament, també es podrà aportar l’opinió a partir d’enquestes de percepció a peu de carrer i punts d’informació que s’habilitaran al llarg de les setmanes vinents. En total hi haurà tres tipus diferents d’enquestes, una per a les entitats, que rebran al seu correu electrònic, una per a la ciutadania en general, i una per a l’alumnat dels centres educatius. El regidor d’Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, ha explicat que “volem que la ciutadania siga part activa d’aquest pla d’acció, és per això que iniciem un procés de participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes de Deltebre puguen dir la seua i puguen graduar la rellevància d’actuació dels diferents objectius”.

Una vegada finalitzat el procés de participació ciutadana, es creuaran els resultats amb la diagnosi efectuada per així confeccionar i presentar, durant el transcurs de l’estiu, el document d’actuació final de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre.

 

Imatge corporativa 

La redacció de l’Agenda Climàtica de Deltebre comptarà amb imatge corporativa pròpia. Per una banda, s’ha elaborat un logotip que reflecteix l’emblema de l’Ajuntament de Deltebre vinculat a la imatge gràfica creada per les Nacions Unides. Per altra banda, també s’ha confeccionat una pàgina web, anomenada www.deltebre2030.cat, on la ciutadania podrà accedir per consultar tota la documentació així com fer les seues propostes i donar la seua opinió sobre quines han de ser les actuacions que l’Ajuntament de Deltebre ha de prioritzar.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible van ser aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fer al canvi climàtic, entre d’altres. Estos objectius han de marcar l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 35

Últimes notícies