HomeFestesDeltebre programa unes Festes Majors més inclusives i obertes al riu

Deltebre programa unes Festes Majors més inclusives i obertes al riu

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat el programa d’actes de la Festa Major 2023, les quals enguany tenen el lema “La Qüestió és Giro!”. Un programa que tal com es va anunciar, contempla el canvi d’ubicació de les festes al voltant del Parc Fluvial del Delta. De fet, durant estes setmanes s’ha estat treballant per enllestir el nou emplaçament que aglutinarà els actes des del dia 11 fins al 20 d’agost.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la nova ubicació de la Festa Major ens permet continuar amb l’aposta que estem duent a terme des del Govern municipal d’obrir el municipi al riu, però també ens permet unir, en un mateix entorn, el millor paisatge i les nostres tradicions”.

Més enllà d’este canvi, les festes majors de Deltebre presenten un programa amb activitats per a tots els públics, però on destaquen les nits de ball i també les tardes de bous. De fet, pel que fa al ball, el recinte festiu de Deltebre acollirà fins a set orquestres, a banda del Deltebre Music Festival i també de la interpretació de l’obra Sisco s’ha tornat boig!, de la CIA Delta Teatre. Totes les nits, després del ball, es clouran amb l’actuació de DJ’s locals.

En relació amb els actes taurins, es manté una programació estable i on es dona cobertura a les diferents modalitats de correbous. La programació de les festes també es complementa amb les diades de la Dona, de la Gent Gran, de la Infància o de la Quinta, on s’han programat activitats específiques durant el dia per a cada sector. Així com correbars, el concurs de perxar, i els corresponents partits de futbol, processons i ofrenes que s’efectuen amb la implicació de diferents entitats del municipi. Finalment, com ja és habitual, la darrera nit es realitzarà el Piromusical de l’Ebre, el qual la seua temàtica enguany girarà al voltant de la força de la dona.

Esta edició, el pregoner de la Festa Major serà el cantautor Joan Rovira. Una persona que, tal com ha detallat Soler, “gràcies al seu talent i a la seua força ens permet projectar el nostre territori, i la nostra manera de fer i de ser, per tot el país”. L’acte de presentació de les pubilles i del pregó enguany es canvia de format i també de dia: es durà a terme el 10 d’agost, a les 21.30 h, a la plaça de l’Ajuntament de Deltebre.

En el marc de la roda de premsa, el regidor de Promoció Esportiva i Festes, Eric Bertomeu, ha detallat que “el canvi d’emplaçament suposa un repte en l’àmbit logístic i d’organització, però també és una il·lusió compartida tant per part del Govern com també de moltes persones que han vist en esta nova ubicació una oportunitat per continuar enfortint i projectant les nostres festes”. De fet, en pocs dies ja s’han venut més de 275 taules del ball.

#FestesIn, unes festes inclusives

Una de les novetats de la Festa Major Deltebre 2023 és la campanya #FestesIN, la qual té com a objectiu afavorir la integració de totes les persones en les activitats d’oci.

Per a fer-ho possible, s’han creat diferents eines. Entre estes, destaquen l’impuls d’una polsera de prioritat d’accés a les atraccions infantils, que s’ha de sol·licitar prèviament a l’Ajuntament de Deltebre, com també les atraccions sense música, durant la franja horària de les 18 h a les 19.30 h, així com la integració d’activitats específiques i l’adaptació d’un pàrquing per donar major cobertura a les famílies, gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

La regidora d’Infància, Gent Gran i Benestar, Vicky Albiol, ha explicat que “volem que les festes majors siguen unes festes per a tots i per a totes. Per això hem incorporat una sèrie de mesures que han de facilitar l’accés a les persones amb necessitats específiques, en especial als infants, i conscienciar a la ciutadania per continuar treballant per fer de Deltebre un municipi més inclusiu”.

 

Reducció de residus

Enguany l’Ajuntament de Deltebre impulsarà una campanya de conscienciació ciutadana per impulsar la reducció de residus a la plaça de bous i al seu entorn. Més enllà d’una campanya de difusió multicanal, diàriament es repartiran dues bosses d’escombraries, una per a envasos i una de resta, a les carretes dels bous i s’instal·laran 20 illes de contenidors, un 25% més que l’any anterior, per facilitar que els veïns i veïnes puguen ubicar els residus al seu espai corresponent.

En este sentit, la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha explicat que “com a societat hem de prendre consciència de la necessitat de tenir cura del nostre entorn, més encara del nostre Delta. Per això, com a Govern municipal facilitarem les eines i els instruments per a fomentar el reciclatge i reduir els residus que s’aboquen a la plaça i entorn del recinte festiu”.

Finalment, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha conclòs la roda de premsa donant les gràcies a les comissions #DeltebreFestes i #DeltebreTaurí, com també a totes les entitats, persones i col·laboradors i col·laboradores que fan possible l’organització de la Festa Major de Deltebre 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 47

Últimes notícies