HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catDesconnectant per connectar: La meva experiència deixant les xarxes socials

Desconnectant per connectar: La meva experiència deixant les xarxes socials

Avui, vull compartir amb vosaltres la meva recent decisió de deixar les xarxes socials i com aquesta elecció ha canviat la meva vida en tan sols unes setmanes.

En un món on les xarxes socials dominen la nostra rutina diària, he decidit provar una experiència nova per buscar la veritable felicitat i autenticitat en la vida real.

Durant anys, he estat un usuari actiu en diverses plataformes de xarxes socials, sent addicte a l’obtenció de ‘likes’ i a la comparació constant amb els altres.

Però, malgrat els moments d’entreteniment, m’adonava que aquestes plataformes em mantenien atrapat en un cercle viciós d’ansietat i insatisfacció.

Em vaig preguntar què hi havia més enllà d’aquest món digital, i he decidit prendre una decisió radical: eliminar-me completament de les xarxes socials.

Al principi, va ser un repte aclaparador, ja que estava acostumat a revisar les xarxes socials abans d’iniciar el dia i en qualsevol moment lliure, però, amb el pas del temps, he notat canvis significatius en la meva vida i el meu benestar emocional.

Aquí hi ha algunes de les raons per les quals us animo a considerar una pausa de les xarxes socials:
– Connexions més profundes: En lloc de navegar per les xarxes socials, em vaig centrar a connectar de manera més profunda amb les persones que em rodegen. Vaig fer més esforç per quedar amb amics i familiars, conversar cara a cara i escoltar amb empatia les seves
experiències.
– Concentració i productivitat: Sense les distraccions de les notificacions constants, vaig recuperar la capacitat de concentrar-me millor en les meves tasques diàries.
– Menys ansietat i comparacions: Deixar les xarxes socials em va alliberar de l’ansietat causada per la comparació constant amb les vides aparentment perfectes dels altres.
– Retorn a la presència plena: Vaig redescobrir la bellesa de gaudir del moment present sense la necessitat de capturar-lo constantment en fotografies i vídeos per als altres. Vaig aprendre a viure cada experiència amb intensitat, sense la pressió d’enregistrar-la per a la posteritat.

Deixar les xarxes socials no és una decisió fàcil i potser no és per a tothom, no estic promocionant una vida completament sense tecnologia, sinó més aviat una utilització més conscient i equilibrada d’aquestes plataformes.

Amb la meva experiència personal, em vaig adonar que el temps que he guanyat, la pau interior i la qualitat de les meves relacions personals han compensat la pèrdua de les xarxes socials.

Per acabar, vull animar-vos a fer una pausa de les xarxes socials i veure com això pot canviar la vostra perspectiva de la vida.

Potser també descobrireu un món més ric i meravellós més enllà de les pantalles.
Si us animeu a fer-ho, potser ens trobarem cara a cara i podrem compartir les nostres experiències sense l’ús de hashtags.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies