HomeMedi AmbientDificultats administratives retarden el segon tractament contra la mosca negra

Dificultats administratives retarden el segon tractament contra la mosca negra

Tot i que el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), l’òrgan que gestiona el tractament contra les plagues, es va garantir un conveni plurianual amb la Generalitat que blinda en bona mesura el finançament dels tractaments amb biocida contra la mosca negra, enguany encara no s’ha pogut fer el segon tractament contra la plaga al tram final del riu Ebre per un problema administratiu que ja està resolt.

Al concurs públic per a l’adquisició del BTI hi van concórrer per primera vegada dos empreses, i això n’hauria dificultat la tramitació habitual. A més a més, l’avaria de l’helicòpter des del qual s’aboca el producte al riu ha retardat encara més el segon dels sis tractaments previstos.

Els responsables tècnics del Copate confien a poder-lo fer en els propers dies, però el retard ja ha alertat l’Associació d’afectats per la mosca negra a les Terres de l’Ebre, que en un comunicat emès fa una setmana assenyalava que la incidència de la plaga “comença a ser elevada com a conseqüència que no s’està duent a terme el programa de tractaments previst, a causa de la mala gestió en la compra del producte amb el qual es fa el tractament”.

La plataforma recorda que, l’any passat, el 10 de maig ja s’havia fet el tercer tractament. Enguany, el primer es va fer a principis de febrer, una data idònia per a garantir l’efectivitat de les accions de tota la campanya.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies