HomeUrbanismeLa Plataforma pel nou hospital denuncia irregularitats en el vistiplau al pàrquing...

La Plataforma pel nou hospital denuncia irregularitats en el vistiplau al pàrquing provisional de l’HTVC

La Plataforma pel nou hospital ha presentat un nou requeriment a la Comissió de Patrimoni de les Terres de l’Ebre i no descarta emprendre accions penals, després que, segons consideren, s’hagen comès algunes “irregularitats” en el procediment administratiu de l’aprovació de la creació del pàrquing provisional de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

D’una banda, segons denuncia el portaveu de la Plataforma pel nou hospital, Sisco Lahosa, la Direcció General del Patrimoni Cultural no ha complert amb allò que els va prometre, que “era comunicar-nos -atès que som part interessada- tal com anaven els tràmits, ja fossen favorables o desfavorables a la sol·licitud de delimitació de l’entorn que vam presentar”.

Així, Lahosa, explica que, un cop revisat l’avantprojecte de les actuacions al Verge de la Cinta, el 29 de març passat van presentar un requeriment al Departament de Cultura sol·licitant la delimitació de l’entorn de protecció de les muralles i de les estructures defensives medievals de Tortosa, que són considerades un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), a la qual cosa se’ls va respondre que se’ls faria arribar un informe tècnic valorant esta sol·licitud, tant si sortia favorable com desfavorable, que no se’ls ha fet arribar.

A més a més, el portaveu de la Plataforma per un nou hospital al·lega que a partir de la petició que han formulat, de delimitació de l’entorn que preveu la Llei 9/1993 de patrimoni, queda automàticament incoat l’expedient: “Quan hi ha un procediment obert, automàticament tot queda suspès, no pots donar permisos ni llicències. Ho diu explícitament la Llei de patrimoni, no ho diem nosaltres; i, per tant, en no complir això s’hauria pogut cometre, presumptament, un delicte de prevaricació”. Així mateix, també critica que, “tot i ser d’alguna manera part implicada no se’ns ha informat al respecte i ens hem hagut d’assabentar pels mitjans de comunicació que Patrimoni ha donat llum verda a la construcció de l’aparcament provisional del Verge de la Cinta al fossar”.

Amb tot, el portaveu de la Plataforma pel nou hospital argumenta que al darrere d’estos requeriments hi ha advocats que els han assessorat en tot este procés; és per això que denuncien que “s’ha vulnerat greument el procediment administratiu”, per la qual cosa consideren que s’han de declarar nul·les les actuacions i dixar sense efecte el vistiplau de Patrimoni a l’Ajuntament de Tortosa en la concessió de la llicència. També ha alertat que no descarten emprendre vies penals i obrir una campanya per a recaptar fons “i portar-ho a judici”.

Amb tot, la Plataforma demana que no se’ls “menyspree” i que se’ls tinga en compte en la presa de decisions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 83

Últimes notícies