HomeSocietatDiumenge 2 de juny tornen les catifes de Corpus a la Cala

Diumenge 2 de juny tornen les catifes de Corpus a la Cala

Coincidint amb la celebraci贸 religiosa del Corpus Christi, l’Ametlla de Mar tornar脿 a viure la manifestaci贸 popular de les catifes de Corpus, tot i que aquest any, per la manca de voluntaris, s’ha hagut d’escur莽ar el recorregut floral.

Com tot activitat que sorgeix de la voluntat del poble, dep猫n de la voluntat del mateix poble. Des de l’any 1986 amb el primer altar confeccionat a la cru茂lla del carrer Andreu Llambrich amb Llibertat, aquesta voluntat va fer que cada any anessin afegint-se trams de carrers engalanats. En els darrers anys, la manca de voluntaris ha fet que s’hagi completat el recorregut amb moltes dificultats i aquest any s’ha pres la decisi贸 de reduir el nombre de carrers que s’engalanaran amb les catifes.

L’objectiu 茅s aprofitar els voluntaris i els recursos per donar el llu茂ment que es mereix a un recorregut m茅s curt, amb la voluntat de no cremar la gent que hi col路labora cada any, ja que molts dels que ho van iniciar, o ja no estan entre nosaltres o s’han fet grans i no s’ha produ茂t un relleu generacional.

Des de fa uns anys que l’脌rea de Turisme dona una subvenci贸 als alumnes de 2n d’ESO de l’institut Candelera per tal que aportin el seu gra de sorra amb la confecci贸 dels dibuixos i els dissenys i tamb茅 amb la seva pres猫ncia la nit de dissabte, que 茅s quan es confeccionen les catifes, per貌 el relleu generacional no s’ha produ茂t.
Aix貌 far脿 que es reestructurin els carrers engalanats, destacant tamb茅 l’atractiu que suposa pels visitants poder participar de la confecci贸 de les catifes, tal com explica

Aquest any el recorregut sortir脿 de la pla莽a de l’Esgl茅sia fins al carrer Bruc com 茅s habitual, girar脿 pel carrer Andreu Llambrich fins a empalmar amb la Pla莽a Nova a la qual es donar脿 tota la volta fins a enlla莽ar amb el carrer Prim i d’all铆 al carrer Bruc fins a la pla莽a de l’Esgl茅sia. Aquest any tamb茅 es far脿 un mural a l’interior de la Pla莽a Nova.

Per tant, els trams del carrer Andreu Llambrich des del carrer Sant Joan, el carrer Llibertat i el Pau Casals fins a la Pla莽a Nova, no lluiran catifes, tot i que si veuran passar la process贸 del Sant铆ssim Sagrament, ja que des de la parr貌quia s’ha informat que la process贸, que s’iniciar脿 a les 19 h, just despr茅s de la missa que 茅s a les 18 h, seguir脿 el recorregut tradicional, hagin o no hi hagin catifes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 8 = 11

脷ltimes not铆cies