HomeSense categoriaDos de cada tres brots detectats a l’Ebre durant l’any de pandèmia...

Dos de cada tres brots detectats a l’Ebre durant l’any de pandèmia han estat d’origen familiar

TERRES DE L’EBRE // L’impacte del coronavirus a les Terres de l’Ebre, d’ençà que va iniciar-se la pandèmia ara fa un any, enfila a 9.881 els casos confirmats i a 170 les persones que han mort amb coronavirus. La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha analitzat les dades que ha dixat este any de pandèmia al territori, a partir de les quals es mostra que, la mitjana d’edat dels contagiats és de 44,9 anys, i el 52% han estat dones i el 48% hòmens. 

A més, durant estos mesos s’han detectat 124 brots al territori, que han afectat un total de 1.526 persones, el 69% dels quals han estat d’origen familiar, l’11% d’origen social, l’11% nosocomial i el 10% laboral. Dit d’una altra manera: dos de cada tres brots detectats a l’Ebre s’han produït dins del nucli familiar.   

Pel que fa a les residències, l’afectació ha estat de 357 casos confirmats: 24 en la primera onada, 223 en la segona, i 110 en la tercera. El 33% de les defuncions s’ha registrat als centres residencials, on s’han registrat una cinquantena de morts. El percentatge de residents contagiats a l’Ebre ha estat del 17,4% respecte del 43,0% que hi ha hagut arreu de Catalunya, així com el percentatge de morts se situa en el 2,6% enfront del 12,8% al territori català. 

Quant a la vacunació, la població major de 16 anys de les Terres de l’Ebre són 151.540 persones, de les quals, 16.856 ja han rebut la primera dosi (el 8,9% de la població total) i 5.235 la segona (el 2,8% del total). Segons ha assenyalat la gerent territorial de Salut, Mar Lleixà, “la vacunació és la llum al final del túnel. És un repte de país i de territori, i ara per ara una prioritat, necessitem immunitzar al més de pressa possible a la població més vulnerable i avançar fins a disposar de la immunitat de grup”

Entre els 170 morts que s’ha registrat a les Terres de l’Ebre per coronavirus, hi ha la dona de Deltebre de 54 anys que va casar-se a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La dona i la seua parella, que feia temps que preparaven la boda quan la pandèmia els va sorprendre, van casar-se a finals de gener en un box de l’Hospital abans que haguessen de ser intubats per l’empitjorament de la malaltia. Malauradament, la dona va morir este dimecres després que no pogués superar les complicacions causades per la covid-19. El ple de Deltebre va expressar el condol per la seua mort al seu marit, al fill i a la seua família.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies