HomeSocietatDos instituts de Tortosa guanyen el premi Federico Mayor Zaragoza

Dos instituts de Tortosa guanyen el premi Federico Mayor Zaragoza

L’Institut-Escola El Temple i l’Institut Dertosa són els dos instituts de Tortosa premiats en la setzena edició del premi Federico Mayor Zaragoza, juntament amb les entitats CEE Sant Jordi, Càritas Interparroqial de TortosaPIL EBRE – Fundació Mercè Fontanilles-., i l’accesit de l’escola la Mercè.

D’altra banda, també es van premiar en la categoria de Cicle Superior d’Educació Primària, les escoles Els Terraprims de la Camallera, Maria Garcia Cabanes de l’Aldea i Enric Grau Fontseré de Flix.

Mentre que en la categoria de primer cicle d’ESO, van ser guardonats el CEIPSO Santo Ángel de la Guarda de la Chapineria, l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta i el Centre Obert d’Adolescents-Fundació la Salut Alta de Badalona. En la categoria de segon cicle d’ESO, és premiar a l’Institut Torre Vicens de Lleida, a l’Institut Escola 3 d’Abril de Mora la Nova i a l’Institut de Flix, l’Institut Castellterçol i l’Institut Alfacs de la Ràpita.

Finalment, en l’apartat d’entitats i institucions, també es va premiar l’Escola Josep Tous.

La setzena edició del certamen, organitzat per l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa i la URV, s’ha centrat en “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets”. 53 peces han participat en el concurs de vídeos.

La regidora d’educació de l’Ajuntament de Tortosa, Cinta Espuny va assenyalar que “estos premis transmeten uns valors que s’han de traslladar a tota la societat, però especialment al jovent. Hem de tenir la consideració que tots som iguals i hem d’afavorir entre tots i totes les màximes oportunitats”.

L’exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, va participar en l’entrega dels premis de manera virtual amb una videoconferència titulada Als 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, compliment dels deures intergeneracionals”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies