HomeSocietatDrets Socials presenta a l'Ebre els programes de rehabilitació d'habitatges dels Fons...

Drets Socials presenta a l’Ebre els programes de rehabilitació d’habitatges dels Fons Europeus

El Director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Terres de l’Ebre, Felip Monclús, ha donat la benvinguda a la Jornada organitzada entre Generalitat i col·legis professionals per explicar el funcionament dels Fons Europeus Next Generation destinats a la rehabilitació d’edificis d’habitatges, a Tortosa. Aquesta és la quarta sessió territorialitzada. La primera es va fer a Girona, la segona a Tarragona, i ahir a Lleiada, per explicar el funcionament dels  Fons Next Generation i està previst que la propera setmana es faci l’última a la Catalunya Central (Vic).

Monclús, en la seva intervenció, ha destacat la importància del moment que estem vivint pel que fa a la rehabilitació, com a canvi de paradigma, que permetrà rehabilitar amb criteris d’accessibilitat i sostenibilitat i que compta amb la imprescindible col·laboració públic-privada. Així, ha assenyalat que són els col·legis professionals els que han d’ajudar a estimular la ciutadania a rehabilitar i aprofitar la gran oportunitat que representen els 480 milions en subvencions, als quals cal afegir el finançament que s’ha aconseguit per a la part no subvencionada amb la signatura de convenis amb 10 entitats financeres.

La rehabilitació que ofereixen els FNG va més  enllà de la revalorització que suposa pels ciutadans la rehabilitació tradicional dels habitatges, ja que aquest tipus de rehabilitació suposa una disminució dels consums i  són subvencions alliberades de carrega fiscal. La voluntat  és que els Fons serveixin per crear un nou model de rehabilitació que generi entusiasme i un efecte dominó pel que fa a la rehabilitació energètica, ja que el moment ofereix grans oportunitats.

La jornada ha comptat amb la participació del director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jordi Sanuy, la presidenta del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Terres de l’Ebre, Teresa Arnal, la portaveu del Grup de representants de l’Assemblea del COAC de la demarcació de l’Ebre, Anna Fabregat, i el president del Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona, Fabián C. Huguet.

Jordi Sanuy ha explicat els detalls de les convocatòries de subvenció i els representants dels col·legis professionals (d’arquitectura, arquitectura tècnica i administradors de finques) han exposat, davant una cinquantena d’associats, la importància que té la seva actuació com a mediadors i prescriptors en la gestió de les subvencions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 68

Últimes notícies