HomeSocietatDrets Socials subvenciona la construcció de 688 habitatges de lloguer assequible

Drets Socials subvenciona la construcció de 688 habitatges de lloguer assequible

Els Departament de Drets Socials ha aprovat subvencions per a la construcció de vint promocions d’habitatges assequibles amb un total de 688 pisos, dels quals n’hi ha 101 de dotacionals, i que suposa una inversió global de 17,6 MEUR. Són els primers resultats de la convocatòria oberta pel Departament al mes de juny perquè promotors públics i privats puguin construir habitatges de lloguer amb protecció oficial. Els nous habitatges poden tenir una superfície màxima de 75 metres quadrats i han de disposar d’una certificació energètica B, com a mínim. Pel que fa als preus, poden oscil·lar entre els 419,25 i els 562,50 euros mensuals, en funció de la tipologia de l’habitatge i el municipi on es construeixi.

Els ajuts que reben els promotors poden ser per a construcció d’obra nova, com per a pisos procedents de la rehabilitació d’edificis o les promocions amb obres en curs paralitzades que es reprenguin per a la seva finalització.

La subvenció és de fins al 20% del pressupost protegible (inclou el cost total d’execució, impostos i taxes repercutibles i honoraris professionals), amb un màxim de 30.000 euros per habitatge i 16.000 per allotjament dotacional. La major promoció és fa a Martorell, amb un total de 130 pisos.

Per la seva banda, els llogaters hauran de tenir unes rendes que no poden superar els límit establerts i, per accedir a aquestes promocions, hauran d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 52

Últimes notícies