HomeSense categoriaDues alumnes de l’Institut Deltebre i una del Dertosa guanyen els Premis...

Dues alumnes de l’Institut Deltebre i una del Dertosa guanyen els Premis Recerca 2019 del Consell Comarcal del Baix Ebre

Les estudiants Marta Bertomeu i Ania Izquierdo, de l’INS Deltebre; i Carme Franch, de l’INS Dertosa de Tortosa  han estat les guanyadores dels Premis Recerca 2019, que convoca anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre per promoure la investigació entre els alumnes de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la comarca.

El treball titulat ‘Caracterització bionòmica de les praderies de Cymodocea Nodosa a la badia del Fangar’, de Carme Franch Valldepérez, estudiant de l’INS Dertosa, ha  obtingut el Premi Pare Romanyà, circumscrit a l’àmbit científic. Es tracta d’un estudi sobre l’estat actual de la Cymodocea Nodosa, una planta aqüàtica present al litoral del delta de l’Ebre. El treball de recerca determina que aquesta espècie no ha experimentat grans canvis pel que fa a quantitat durant els últims 15 anys, tot i que s’ha produït una disminució de la praderia en aquesta badia deltaica.

Els finalistes del Premi Pare Romanyà han estat l’alumne David Calvo, de l’INS Cristòfol Despuig de Tortosa, amb el treball ‘La mosca de l’olivera de les Terres de l’Ebre’, i Ariadna Gavaldà, de l’INS Roquetes, amb el treball ‘La cura i la cosmètica. Possibles alternatives a l’ús alimentari de l’arròs’.

L’alumna Marta Bertomeu Sancho, de l’INS Deltebre, ha guanyat el Premi Federico Pastor, emmarcat en l’àmbit humanístic, social i artístic, amb el treball titulat ‘Més que un riure. Pla de màrqueting turístic del delta de l’Ebre’. L’autora proposa un servei d’acompanyament per a emprenedors i institucions, i prioritza la qualitat a la quantitat de turisme, amb criteris de sostenibilitat i de conservació dels recursos naturals.

Els finalistes del Premi Federico Pastor han estat l’alumna de l’INS Dertosa, Júlia Castellà, amb el treball ‘Musicació d’un poema de Zoraida Burgos’, i la estudiant de l’INS Deltebre, Gemma Mayoles, amb ‘Deltebre es mou. Deltebre Dansa: una projecció internacional en un entorn local singular’.

El premi Innocent Paulí, que distingeix el millor treball de recerca en l’àmbit tecnològic, ha estat per a Ania Izquierdo Lliso, de l’INS Deltebre, amb el treball ‘Reconeixement facial: aplicació de la visió artificial per computadora per mesurar marcadors biomètrics d’un rostre’. La estudiant ha creat una aplicació informàtica que permet confeccionar una base de dades de rostres i reconèixer-los posteriorment introduint fotografies o vídeos.

En aquesta catorzena edició dels premis Recerca, que patrocina l’empresa Aqualia, s’han presentat un total de 10 treballs d’alumnes de diversos instituts de la comarca. El jurat estava integrat per representants de les universitats, la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya i representants polítics del Consell Comarcal.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, en l’acte de lliurament de premis, ha felicitat tots els alumnes que han participat en aquesta nova edició dels Premis Recerca, així com també als diferents tutors i instituts per la seva implicació. Així mateix, ha dedicat unes paraules d’agraïment a l’empresa patrocinadora Aqualia i als membres del jurat, pel temps dedicat en seleccionar els treballs finalistes i els guanyadors.

El director de l’oficina d’Aqualia a Tarragona, Jordi Aguilera, ha agraït l’aposta del Consell Comarcal pels joves i el talent. “Col·laborem amb aquesta iniciativa perquè compartim el seu esperit: potenciar la recerca i la investigació en un moment primari de la formació dels joves, fora dels cercles universitaris; una aposta clara per les necessitats futures des d’un moment inicial”, ha indicat.

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 15

Últimes notícies